Γ. Δραγασάκης: «Λάθος που αναθέσαμε το σχέδιό μας στον Γ. Βαρουφάκη»

Γ. Δραγασάκης: «Λάθος που αναθέσαμε το σχέδιό μας στον Γ. Βαρουφάκη»

Στα λάθη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που οδήγησαν στην εκλογική ήττα του 2019, αναφέρθηκε ο Γιάννης Δραγασάκης, εστιάζοντας, μεταξύ άλλων, στην ανάθεση του Υπουργείου Οικονομικών στον Γιάνη Βαρουφάκη.

Μιλώντας στο Tvxs.gr, ο κ. Δραγασάκης ανέφερε χαρακτηριστικά πως ήταν σημαντικό λάθος που ανατέθηκε η υλοποίηση του σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ στον σημερινό επικεφαλής του ΜέΡΑ25, έναν άνθρωπο που, όπως είπε, «υποβίβαζε διαρκώς την πολιτική σε κακοσχεδιασμένες τακτικές και αντί να χτίζει συμμαχίες και γέφυρες, άνοιγε μέτωπα».

Ο Γιάννης Δραγασάκης χαρακτήρισε επίσης λάθος την ανάδειξη των «πολύ σημαντικών και υπαρκτών» σκανδάλων, όπως είπε, αφού δημιούργησαν την εντύπωση ότι «εμείς ασχολούμαστε με το παρελθόν ή έστω με το παρόν, ενώ ο κ. Μητσοτάκης μιλάει για το μέλλον».

Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης διαφώνησε με τον Νίκο Βούτση, που φάνηκε να μην συμφωνεί με την πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά, σε πρόσφατη τοποθέτησή του, σημειώνοντας πως «η παράταση της κυβέρνησης Σαμαρά με τη δική μας ψήφο θα καθιστούσε το ΣΥΡΙΖΑ συνυπεύθυνο για ό,τι έμελλε να συμβεί».

Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Δραγασάκης εξέφρασε τη διαφωνία του με την εκλογή προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από τη βάση και επισημαίνει ότι ο κίνδυνος αποκοπής του κόμματος από τις κοινωνικές του αναφορές «δεν είναι μία «μόλυνση» που έρχεται μόνον από τα έξω - υπάρχει και εντός των τειχών».