Γ. Δραγασάκης: Η έξοδος από τα μνημόνια επιτάσσει τη συγκρότηση ευρείας κοινωνικής συμμαχίας

Γ. Δραγασάκης: Η έξοδος από τα μνημόνια επιτάσσει τη συγκρότηση ευρείας κοινωνικής συμμαχίας

Εισερχόμαστε σε μια φάση που συνιστά ευκαιρία για τη χώρα, τόνισε από το βήμα του συνεδρίου των συνεταιριστικών τραπεζών ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος τόνισε πως «οφείλουμε να την αξιοποιήσουμε, με αυξημένους βαθμούς ελευθερίας αλλά και αυξημένη ευθύνη».

Σύμφωνα με τον κ. Δραγασάκη «η έξοδος από τα μνημόνια επιτάσσει τη συγκρότηση μιας ευρείας κοινωνικής συμμαχίας για να προχωρήσουμε μπροστά και να μην παγιδευτούμε στο παρελθόν και τις παθογένειες».

Στο συνέδριο, εξέφρασε την υποστήριξή του στις συνεταιριστικές μορφές οργάνωσης της κοινωνίας, λέγοντας ότι «όχι μόνο δεν είναι υπολείμματα του παρελθόντος αλλά συνιστούν πρόδρομες μορφές οργάνωσης του μέλλοντος» και πως θα βοηθήσουν «διατυπώνονται απόψεις όχι μόνο λανθασμένες αλλά & παράλογες για δήθεν «μη χρησιμότητα των συνεταιριστικών τραπεζών», όταν έχουμε συνθήκες υπερσυγκέντρωσης του χρηματοπιστωτικού συστήματος, αλλά και γνωρίζουμε το ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν στην καταπολέμηση των περιφερειακών ανισοτήτων».

Ως προς το θέματ ων συνεταιριστικών τραπεζών ανέφερε ότι «δημιουργούμε έναν ευρύτερο προνομιακό χώρο για τις συνεταιριστικές τράπεζες, μέσα από την ανάδειξη ειδικών χρηματοδοτικών εργαλείων, τη διαμόρφωση σχημάτων παροχής μικροπιστώσεων, τη συγκρότηση ενεργειακών κοινοτήτων κ.ά., καθώς υλοποιούμε και εμπλουτίζουμε την Αναπτυξιακή Στρατηγική, βασικός πυλώνας της θα είναι αυτό που ονομάζουμε «παράλληλο σύστημα χρηματοδοτικών μέσων & εργαλείων».

«Αυτό αποτελείται από τις Συνεταιριστικές τράπεζες, τα Ειδικά χρηματοδοτικά εργαλεία και την Αναπτυξιακή Τράπεζα» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Δραγασάκης.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: intimenews