Γ. Δραγασάκης: Δεν είναι κίνηση τακτικής η απόφαση Τσίπρα για ψήφο εμπιστοσύνης...

Γ. Δραγασάκης: Δεν είναι κίνηση τακτικής η απόφαση Τσίπρα για ψήφο εμπιστοσύνης...

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Tην υποβάθμιση της αήθους δήλωσης Πολάκη επιχείρησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, εφευρίσκοντας επιχειρήματα μάλλον αδόκιμα.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Δραγασάκης κατηγόρησε τη ΝΔ για μικροπολοτική και επικοινωνιακά παιχνίδια, αλλά ποτέ δεν πήρε θέση σε όλα όσα είπε ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας. «Αυτό που ζούμε σήμερα έχει μια μοναδικότητα στην πολιτική ιστορία της χώρας. Αναφέρομαι στο ότι βρισκόμαστε 20 μέρες μόλις πριν ευρωεκλογές και την αυτοδιοίκηση έρχεται προς συζήτηση το ζήτημα Πολακη», είπε ο Γ. Δραγασάκης και παράλληλα ισχυρίστηκε ότι η ΝΔ θέλει να αποφύγει το επίδικο των κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων. «Χρησιμοποιεί το κορυφαίο κοινοβουλευτικό όπλο όχι για να προκαλέσει συζήτηση για τους μισθούς και την  οικονομία αλλά για να την αποφύγει και να την προσανατολίσει μονόπλευρα σε μία δήλωση ενός υπουργού», προσέθεσε χαρακτηριστικά, επαναφέροντας στο προσκήνιο το… νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις.

Σύμφωνα δε με τον ίδιο η μετατροπή της πρότασης μομφής σε εμπιστοσύνης από τον Αλέξη Τσίπρα δεν ήταν κίνηση τακτική αλλά «πολιτικής ουσίας για να μπορέσουμε 20 μέρες πριν τις εκλογές να συζητήσουμε θέματα που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών».

Ο Γ. Δραγασάκη σε άλλο σημείο της ομιλίας συμπέρανε ότι το πρόβλημα του Προέδρου της ΝΔ δεν είναι ο Π. Πολάκη αλλά ο Αλέξη Τσίπρα και η «απήχηση που έχει στην Ελλάδα και στην Ευρώπη». «Το πρόβλημά σας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ κι ότι εσείς πιστεύατε ότι ήταν ένα ατύχημα ενώ ο λαός διορθώνει τα ατυχήματα κι αποδείχτηκε ότι ήταν αποτέλεσμα ανάγκης της κοινωνίας που παραμένει κι ενισχύεται. Το πρόβλημά σας είναι ότι αυτή η κυβέρνηση δημιούργησε τις δυνατότητες για να αρχίσει να επιλύει τα προβλήματα του λαού», επισήμανε ο Γ. Δραγασάκης για να καταλήξει λέγοντας ότι πλέον έχουμε φτάσει να μιλάμε για φοροελαφρύνσεις!

Απαντώντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε ότι η ομιλία Δραγασάκη ήταν… εκτός θέματος. «Η ΝΔ κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας για έναν υπουργό, γιατί θεωρούμε τη συμπεριφορά Πολάκη ευθέως προσβλητική για τη δημοκρατική τάξη και αυτή τη θεωρούμε πιο σοβαρή ακόμα και από οικονομία», είπε και αναρωτήθηκε για ποιον λόγο η κυβέρνηση δεν επιτρέπει να συζητηθεί η πρόταση δυσπιστίας και μετά όλα τα υπόλοιπα θέματα. «Φοβάστε ότι οι πρόθυμοι μπορεί να μην αντέξουν να ακολουθήσουν την κυβερνητική γραμμή και  ψηφίσουν όπως στην πραγματικότητα αισθάνονται», τόνισε ο Πρόεδρος της ΝΔ! Επίσης, δεμ άφησε ασχολίαστη την απουσία Τσίπρα, λέγοντας ότι απέδρασε για μια ακόμα φορά ενώ έκλεισε την ομιλία του με στίχους του Καβάφη: Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις,
τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις».