Γ. Δημαράς: Στηρίζω μια κυβέρνηση που έκανε συμβιβασμούς και λάθη, αλλά...

Γ. Δημαράς: Στηρίζω μια κυβέρνηση που έκανε συμβιβασμούς και λάθη, αλλά...

Στο ίδιο έργο θεατές με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Δημαρά από τον ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκαν το βράδυ της Τρίτης τα μέλη της εθνικής αντιπροσωπείας, που βρίσκονταν στην Ολομέλεια στο πλαίσιο της συζήτησης του αναπτυξιακού νόμου.

Ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος εξέφρασε για πολλοστή φορά τη θλίψη του για τη θετική ψήφο που έδωσε στο τρίτο Μνημόνιο και τα σκληρά μέτρα που το συνόδευαν, ενώ προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση ομολογώντας ότι στηρίζει μία κυβέρνηση που κάνει συμβιβασμούς και λάθη για να βάλει τέλος στη διακυβέρνηση των προηγούμενων.

Ταυτόχρονα, προχώρησε στην παραδοχή ότι και η συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τους θεσμούς περιλαμβάνει επίσης νεοφιλελεύθερα μέτρα, για τα οποία σημειωτέον η κυβέρνηση εξαπολύει καθημερινά μύδρους ιδίως εναντίον της ΝΔ.

«Εμείς από ανάγκη αποδεχτήκαμε και ψηφίσαμε το τελευταίο Μνημόνιο για να μην πεινάσουν οι Έλληνες. Θα πείτε το νέο Μνημόνιο δεν έχει νεοφιλελευθέρα μέτρα; Βεβαίως και έχει. Εμείς ψηφίσαμε μπροστά στο δίλημμα και μετά από μια άνιση διαπραγμάτευση. Ψηφίσαμε με θλίψη γιατί δεν είχαμε στο συγκεκριμένο χρόνο άλλη επιλογή με βάση τις αρχές μας. Εμείς ζητήσαμε από το λαό να μην αφήσει τη διαχείριση στα χέρια όσων έφεραν την καταστροφή», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Δημαράς.

Αναφερόμενος δε στη συμπόρευση των Οικολόγων Πράσινων με τον ΣΥΡΙΖΑ, πυροδότησε νέα σχόλια και ψιθύρους, αφού ομολόγησε ότι η κυβέρνηση εκτός από συμβιβασμούς κάνει και λάθη.

«Δέχτηκα με τους Οικολόγους να στηρίξω μία κυβέρνηση που κάνει συμβιβασμούς ίσως και λάθη, για να μην έχουμε στην κυβέρνηση εκείνους που κατέστρεψαν τη χώρα», ήταν η επίμαχη φράση του.

Πηγή: skai.gr