Γ. Χουλιαράκης: Υπερφορολογήσαμε αλλά και οι προηγούμενοι τα ίδια θα έκαναν

Γ. Χουλιαράκης: Υπερφορολογήσαμε αλλά και οι προηγούμενοι τα ίδια θα έκαναν

Σε μια ανεδαφική εκτίμηση, ώστε να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα, προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, μετά τη χθεσινή παραδοχή του ότι η κυβέρνηση υπερφορολογεί τους Έλληνες, αναφέροντας σήμερα στη Βουλή ότι και με διαφορετική κυβέρνηση η φορολογία θα ήταν ίδια αν όχι χειρότερη.

«Δεν πρόκειται λοιπόν για περιττή υπεροφορολόγηση», είπε αρχικά για να... εκτιμήσει ότι η ίδια ή μεγαλύτερη θα προέκυπτε αν τα πράγματα παρέμεναν ως είχαν το 2014 αλλά με ένα επιπλέον κόστος!

Όπως εξήγησε, όταν έχεις μία κυβέρνηση που πέφτει συνέχεια έξω σε στόχους δεν μπορεί να ανακτήσει τη δημοσιονομική αξιοπιστία και την εμπιστοσύνη των αγορών και κλειδώνει σε έναν αέναο κύκλο ύφεσης και λιτότητας.

Απαντώντας ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Κεφαλογιάννης, υπογράμμισε ότι δυστυχώς τέσσερα χρόνια πήγαν χαμένα, ενώ από την πλευρά του ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος, τόνισε ότι οικονομία με κατασχέσεις δείχνει προβληματική οικονομία. 

Εχθές, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είχε προχωρήσει στην παραδοχή ότι «δύσκολες επιλογές σημαίνει, ναι, και αύξηση της φορολογίας», «αποδομώντας» το success story που είχε στήσει την ίδια μέρα ο Αλέξης Τσίπρας.