Γ. Βρούτσης: «Θέατρο του παραλόγου» η στάση της κυβέρνησης στο θέμα των Σκοπίων

Γ. Βρούτσης: «Θέατρο του παραλόγου» η στάση της κυβέρνησης στο θέμα των Σκοπίων

«Είναι πραγματικά, τραγελαφικό, αντιφατικό παράδοξο, να απολύει από υπουργό, ο κ. Τσίπρας τον υπουργό, τον δημιουργό ή τον εμπνευστή αυτής της συμφωνίας και από την άλλη, να κρατάει στη θέση του υπουργού Άμυνας τον άνθρωπο εκείνον, ο οποίος είναι αντίθετος με αυτή τη συμφωνία», επισήμανε σε ομιλία του στο πλαίσιο ημερίδας που διοργάνωσε η ΝΟΔΕ Τρικάλων της Νέας Δημοκρατίας, ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης

Απαντώντας σε ερώτημα για την επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βουλή της πΓΔΜ, ο κ. Βρούτσης είπε ότι «είναι μια δυστυχώς δυσάρεστη εξέλιξη» και επισήμανε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει ξεκαθαρίσει τη θέση της, με τον πιο καθαρό και ευδιάκριτο τρόπο, ότι ότι πρόκειται για μια επιζήμια συμφωνία, η οποία έχει διαμορφωθεί με την υπογραφή Τσίπρα και με την υποστήριξη του Πάνου Καμμένου και ότι πρέπει να πάμε σε εκλογές.

Στη συνέχεια, μίλησε για «θέατρο του παραλόγου», λέγοντας ότι «εδώ φαίνεται και η άκρως υποκριτική στάση της κυβέρνησης. Είναι πραγματικά, τραγελαφικό, αντιφατικό παράδοξο, να απολύει από υπουργό, ο κ. Τσίπρας τον υπουργό, τον δημιουργό ή τον εμπνευστή αυτής της συμφωνίας και από την άλλη, να κρατάει στη θέση του υπουργού Άμυνας τον άνθρωπο εκείνον, ο οποίος είναι αντίθετος με αυτή τη συμφωνία. Εδώ, λοιπόν, είναι το θέατρο του παραλόγου, ή μια τραγική εικόνα μιας κυβέρνησης η οποία καταρρέει».

 

Αναφερόμενος στο δημογραφικό πρόβλημα τόνισε ότι «έχουμε ευθύνη όλοι μαζί, να συζητήσουμε και να προσπαθήσουμε να αντιστρέψουμε τη δημογραφική κατάρρευση της χώρας. Το επόμενο διάστημα η πρώτη μάχη που πρέπει να δοθεί είναι η μάχη του δημογραφικού».

Ο κ. Βρούτσης αναφέρθηκε με στοιχεία στη μείωση των γεννήσεων στη χώρα μας, χαρακτηρίζοντας το όλο θέμα ως «εθνική πρόκληση», το οποίο «πρέπει με υπεύθυνο, επιστημονικό και ρεαλιστικό τρόπο να αντιμετωπίσουμε». Ο κ. Βρούτσης είπε ότι διανύουμε προεκλογική περίοδο, εκτιμώντας πως οι εκλογές χρονικά δεν θα ξεπεράσουν τον Μάιο του 2019. «Μονόδρομος», είπε, «είναι για την Ελλάδα και τους Έλληνες να ακούσουμε τον λόγο της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη.