«Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε συμφωνήσει για μείωση προσωπικού του ΕΦΚΑ»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε συμφωνήσει για μείωση προσωπικού του ΕΦΚΑ»

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Έγγραφο που αποδεικνύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε συμφωνήσει με τους Θεσμούς να μειώσει το προσωπικό του ΕΦΚΑ μέχρι το 2020 κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Πιο συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Βασίλη Κεγκέρολγου, αποκάλυψε ότι στόχος τους ήταν να μειώσουν τον αριθμό των υπαλλήλων από 8.634 σε 6.000. «Άρα πάνω από 2.134», τόνισε ο κ. Βρούτσης καταθέτοντας το σχετικό έγγραφο στα πρακτικά της Βουλής.

Την ίδια ώρα, επισήμανε ότι την 1η Ιουνίου του 2020 έρχεται στη χώρα μας μια τεράστια μεταρρύθμιση. «Περνάει η Ελλάδα σε άλλη εποχή και θα εκδίδονται ψηφιακές συντάξεις. Το 34,37% θα είναι ψηφιακές και θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2021, όπου το ποσοστό θα φτάσει στο 90%», υπογράμμισε ο Υπουργός Εργασίας. Σε ό,τι αφορά τις συντάξεις χηρείας τόνισε ότι αυτό τον μήνα θα πληρωθούν 65.850 συντάξεις και θα δοθεί αύξηση 50% με 70%. «Λύνουμε το θέμα με μεγαλύτερη ταχύτητα απ' όσο υποσχόμασταν», υπογράμμισε.

Τέλος, αναφορικά με το ασφαλιστικό, σημείωσε ότι η θέση της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρη. «Λέμε ότι υπάρχουν πολύ σοβαρά ζητήματα, ώστε η εικόνα του ασφαλιστικού με επωνυμία Κατρούγκαλου πρέπει να αλλάξει. Δεν θα κάνουμε πρόχειρες ρυθμίσεις ράβε-ξήλωνε, όταν κι όποτε βγουν οι αποφάσεις ΣτΕ, αφού τις μελετήσουμε συνολικά, θα τοποθετηθούμε», επισήμανε ο Γ. Βρούτσης.