Γ. Βρούτσης: «Προϊόν λαθροχειρίας οι προϋπολογισμοί του ΕΦΚΑ»

Γ. Βρούτσης: «Προϊόν λαθροχειρίας οι προϋπολογισμοί του ΕΦΚΑ»

Προϊόν λαθροχειρίας χαρακτήρισε τους προϋπολογισμούς του ΕΦΚΑ ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Βρούτσης από το βήμα της Βουλής για τη συζήτηση του προϋπολογισμού.

Όπως υπογράμμισε «είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του Υπουργείου Εργασίας που τολμάει Υπουργός και πολιτικό σύστημα να λέει ότι υπάρχουν πλεονάσματα, όταν το 2017 η συνταξιοδοτική δαπάνη ήταν 25,5 δισεκατομμύρια και τα έσοδα από εισφορές μόνο 9 δισεκατομμύρια».

«Δηλαδή, έχω ένα άνοιγμα 16 δισεκατομμυρίων. Δεν είναι ελλειμματικός ο προϋπολογισμός. Είναι αναδιανεμητικό το σύστημα. Πού είναι το πλεόνασμα; Δεκαέξι δισεκατομμύρια βάζω προϋπολογισμό το 2018, 25,2 δισεκατομμύρια ευρώ η συνταξιοδοτική δαπάνη. Τα έσοδα, σύμφωνα με δικά σας στοιχεία, είναι 9,1 δισεκατομμύρια από εισφορές. Πάλι 16 δισεκατομμύρια «μέσα» ο προϋπολογισμός» εξήγησε ο κ. Βρούτσης.

Κάνοντας έναν απολογισμό της διακυβέρνησης των τελευταίων 3,5 ετών, ο κ. Βρούτσης εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας πως η κυβέρνηση είναι:

- η Κυβέρνηση που στη συνείδηση του ελληνικού λαού θα καταχωρηθεί -και έχετε ήδη καταχωρηθεί- ότι μετέτρεψε την Ελλάδα σε ένα απέραντο hotspot.

- η Κυβέρνηση που στη συνείδηση του ελληνικού λαού φέρατε αυτή την εθνικά επιζήμια Συμφωνία των Σκοπίων.

- η Κυβέρνηση που κατάργησε το ΕΚΑΣ των χαμηλοσυνταξιούχων.

- η Κυβέρνηση που κατάργησε τον ΦΠΑ των νησιών του Αιγαίου.

- η Κυβέρνηση που έφερε τις ομαδικές απολύσεις.

- η Κυβέρνηση, η οποία επενδύει στον εθνικό διχασμό.

- η Κυβέρνηση που έκανε και κάτι ασύλληπτο: Παρέδωσε τον εθνικό πλούτο της χώρας για ενενήντα εννέα χρόνια.

Στην αρχή της τοποθέτησής του ο κ. Βρούτσης καταδίκασε την τρομοκρατική και εγκληματική ενέργεια εναντίον της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ και του ΣΚΑΪ, που όπως είπε πρόκειται ουσιαστικά για τρομοκρατική και εγκληματική ενέργεια εναντίον της Δημοκρατίας, της πολυφωνίας και της ελευθεροτυπίας.