Γ. Βρούτσης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να διασπείρει ψέματα για την αγορά εργασίας»

Γ. Βρούτσης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να διασπείρει ψέματα για την αγορά εργασίας»

Τα βέλη του εναντίον του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ πως συνεχίζει να διασπείρει ψεύδη αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά εργασίας.

Πιο αναλυτικά, ο Γιάννης Βρούτσης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως εμμένει στη διαστρέβλωση της πραγματικότητας όσον αφορά στο ύψος της ανεργίας και στον αριθμό των απασχολούμενων, ενώ επικαλέστηκε τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ ώστε να αντικρούσει τους ισχυρισμούς των στελεχών της αντιπολίτευσης, σημειώνοντας πως «ο κ. Τσίπρας δεν είπε τίποτα για τη βαριά κληρονομιά που μας άφησε».

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ «καταρρίπτουν τον ισχυρισμό του ΣΥΡΙΖΑ ότι το τρίμηνο της διακυβέρνησης της ΝΔ διαλύθηκε η αγορά εργασίας».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που παρουσίασε ο κ. Βρούτσης τον Ιούλιο η ανεργία έφτασε στο 16,9%, ενώ τον Ιούλιο του 2018 ήταν 19,1%, με μείωση του ποσοστού κατά 2,2%.

Τον Ιούλιο του 2019 οι απασχολούμενοι αυξήθηκαν κατά 59.599, σε σχέση με τον Ιούλιο του 2018, αύξηση 1,5%.

Τον Ιούλιο του 2019 οι άνεργοι μειώθηκαν κατά 109.577 σε σχέση με τον Ιούλιο του 2018, μείωση 12,1%.

Τέλος, σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλέστηκε ο Γιάννης Βρούτσης, τον Σεπτέμβριο του 2019 υπήρξε αύξηση της πλήρους απασχόλησης κατά 0,85% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2018.