Γ. Βρούτσης: Εντός Σεπτεμβρίου οι αυξημένες συντάξεις χηρείας

Γ. Βρούτσης: Εντός Σεπτεμβρίου οι αυξημένες συντάξεις χηρείας

 

Τον Σεπτέμβριο θα αποδοθεί η αύξηση 20% στις συντάξεις χηρείας για 65.850 δικαιούχους, από το 50% στο 70% στη σύνταξη του θανόντος, διευκρίνισε ο Γιάννης Βρούτσης, ενώ τα αναδρομικά, όπως ανέφερε, «θα δοθούν τον επόμενο μήνα».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ανέφερε πως «ο,τι υποσχεθήκαμε προεκλογικά, γίνεται αυτόν το μήνα, καθώς 65.850 περιπτώσεις συντάξεων χηρείας θα αποδοθούν τώρα».

Όπως εξήγησε, τον Σεπτέμβριο, πληρώνεται η αύξηση από το 50% στο 70%, ενώ τα αναδρομικά θα δοθούν τον Οκτώβριο. Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, οι δικαιούχοι/ες συντάξεων χηρείας του Δημοσίου θα δουν την αύξηση αυτόνομα στο βιβλιάριό τους, ενώ οι δικαιούχοι/ες συντάξεων χηρείας του ΙΚΑ θα δουν δύο καταβολές - η μία είναι το καθαρό ποσό που λάμβαναν και η άλλη θα αφορά την αύξηση κατά 20%.

Σχετικά με τα εκκαθαριστικά των συντάξεων, ο κ. Βρούτσης σημείωσε ότι τα εκκαθαριστικά είναι έτοιμα και θα βγουν, διευκρινίζοντας ότι, για να μην πέσει το σύστημα, την 1η Οκτωβρίου, θα εμφανιστούν στον ιστότοπο του ΕΦΚΑ.

Τέλος, όσον αφορά τη ρύθμιση των 120 δόσεων προς τα ασφαλιστικά ταμεία, ο κ. Βρούτσης τη χαρακτήρισε ως την πιο ελκυστική ρύθμιση που υπήρξε ποτέ. «Καλούμε όλο τον κόσμο να μπει στη ρύθμιση, είναι η τελευταία, αλλιώς μετά θα ακολουθήσουμε την άλλη ρύθμιση των 12 δόσεων και την αυστηρή διαδικασία του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων. Πρέπει να περιφρουρήσουμε τα έσοδα του Δημοσίου» τόνισε ο υπουργός.