Γ. Βαρουφάκης: Υπάρχει στενό δέσιμο μεταξύ Αλ. Τσίπρα και Π. Καμμένου

Γ. Βαρουφάκης: Υπάρχει στενό δέσιμο μεταξύ Αλ. Τσίπρα και Π. Καμμένου

Δένουν πολλά πράγματα τον Αλέξη Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο κατήγγειλε με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος μίλησε και για τον Τζ. Σόρος, υπενθυμίζοντας ότι ο κ. Καμμένος είχε αναφερθεί σε αυτόν και το 2015. Επίσης, άφησε αιχμές για την παραίτηση Κοτζιά και υποστήριξε ότι το κόμμα των ΑΝΕΛ έχει «νεοφασίζουσες τάσεις».


Ο κ. Βαρουφάκης, όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά», αφήνει σαφείς υπαινιγμούς για «ανάρμοστο δέσιμο» που διέπει τις σχέσεις του πρωθυπουργού με τον κυβερνητικό εταίρου του, ενώ εκφράζει τη βεβαιότητα του για το αβάσιμο των καταγγελιών του κ. Καμμένου ότι ενεπλάκη ο Τζ. Σόρος στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Αναφερόμενος στις σχέσεις των δυο ανδρών σημειώνει ότι πως ο κ. Τσίπας του εξασφάλισε - και το διαπίστωσε στην πράξη -  ότι «η συμφωνία με τον Π. Καμμένο είναι ότι ο ίδιος θα χαίρεται τη στολή παραλλαγής, θα χαίρεται τόσο πολύ που δεν θα εμπλακεί καθόλου στα θέματα της διαπραγμάτευσης, ούτε στα κοινωνικά ζητήματα, όπου το κόμμα του έχει νεοφασίζουσες τάσεις»..

Για την παραίτηση Κοτζιά ανέφερε ότι τότε συνειδητοποίησε πως «τον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμμένο τους έδεναν περισσότερα πράγματα από αυτό που ήθελα να πιστέψω ότι τους έδενε».

Ο ίδιος- σύμφωνα με το δημοσίευμα- έκανε λόγο για εργαλειοποίηση του ονόματος του Σόρος από τον Πάνο Καμμένο: «Μην ξεχνάτε ότι στη Βουλή σηκώθηκε μετά την παραίτησή μου το 2015 και με κατήγγειλε ως άνθρωπο του Σόρος μόνο και μόνο για να εξηγήσει γιατί ο ίδιος ψήφιζε το μνημόνιομ, το οποίο έλεγε ότι δεν θα ψηφίσει», συμπλήρωσε.

Στη συνέντευξή του υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων πως ποτέ δεν είπε ο ίδιος ότι έφυγε από την κυβέρνηση λόγο Σόρος, απλώς «ο κ. Τσίπρας αποφάσισε να συνθηκολογήσει και εγω αποφάσισα να μην τον ακολουθήσω...»