Γ. Βαρουφάκης: Το 3% του ΜέΡΑ25 είναι το τέλος μιας αρχής

Γ. Βαρουφάκης: Το 3% του ΜέΡΑ25 είναι το τέλος μιας αρχής

Ως «το τέλος μιας αρχής που είναι η μόνη ελπίδα για τις εθνικές εκλογές» χαρακτήρισε το 3% που έλαβε στις ευρωεκλογές ο Γιάνης Βαρουφάκης, σημειώνοντας παράλληλα πως «το ΜέΡΑ25 είναι το μόνο κόμμα που ενισχύθηκε, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλη την Ευρώπη, κάνοντας ανένδοτο διμέτωπο αγώνα κατά της ολιγαρχίας και της ακροδεξιάς που η τρόικα εξέθρεψε μέσα από τις πολιτικές ενίσχυσης της ολιγαρχίας».

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Οικονομικών, παρά τις αντιξοότητες που αντιμετώπισε το ΜέΡΑ25, «το 3% απέδειξε πως ο λαός μας είναι έτοιμος να πει ταυτόχρονα ένα μεγάλο ΟΧΙ κι ένα μεγάλο ΝΑΙ. Ένα ΟΧΙ στις τρόικες εσωτερικού κι εξωτερικού που εκκολάπτουν το αυγό του φιδιού παντού. Κι ένα ΝΑΙ σε υπεύθυνο, προγραμματικό λόγο που φέρνει κοντά έλληνες, γερμανούς, δανούς, πορτογάλους κλπ υπό την σκέπη ενός κοινού προγράμματος για τις επενδύσεις, για την φτώχεια, για το χρέος, για την διαφάνεια και τον εκδημοκρατισμό».

Τέλος σημείωσε «αυτό που κατάφερε το ΜέΡΑ25 είναι μια μικρή πολιτική επανάσταση που ανοίγει τον δρόμο για την προοδευτική μας ατζέντα. Χτες, είδαμε το τέλος μιας αρχής για το ΜέΡΑ25. Σήμερα ξεκινά η αρχή της εκστρατείας μας για τις εθνικές εκλογές».

«Τις επόμενες μέρες, το ΜέΡΑ25 θα σημάνει προσκλητήριο για όλους εκείνους που θέλουν να συσστρατευτούν ώστε όλοι μαζί να τα βάλουμε με του φωτός το σβήσιμο», κατέληξε ο Γιάνης Βαρουφάκης.