Γ. Βαρουφάκης: Συγχαρητήρια συντρόφοι... Επέκτειναν την χρεοκοπία μας έως το 2060

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018, 16:05
-A +A
Γ. Βαρουφάκης: Συγχαρητήρια συντρόφοι... Επέκτειναν την χρεοκοπία μας έως το 2060

«Συγχαρητήρια συντρόφοι. Επέκτειναν την χρεοκοπία μας έως το 2060 και γιορτάζετε την... βιωσιμότητα του χρέους», αναφέρει ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του χθεσινού Eurogroup σε ανάρτηση που έκανε στο twitter.

Ο κ. Βαρουφάκης προσθέτει μάλιστα σε παρένθεση ότι: «για όσους επιμένουν ότι επήλθε απομείωση χρέους, ας απαντήσουν το εξής ερώτημα: Αν έτσι είναι, γιατί δεν μείωσαν παράλληλα τον στόχο πρωτογενούς;»

Παράλληλα, το κόμμα του Γ. Βαρουφάκη, ΜέΡΑ25, αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωση ότι «το αποτέλεσμα του χτεσινού Eurogroup ήταν αναμενόμενο και μπορεί να συνοψιστεί σε δύο λέξεις: Ενισχυμένη Επιτήρηση».

Όπως σημειώνει , «η Ελλάδα δεσμεύτηκε να διατηρήσει τα τερατώδη πρωτογενή πλεονάσματα (3,5% του ΑΕΠ μέχρι το 2022 και 2,2% από το 2023 έως το 2060) και να συνεχίσει τις μνημονιακές επιταγές, με τους ελέγχους από τους δανειστές να παραμένουν τριμηνιαίοι. Το καρότο είναι πως αν αυτές οι τριμηνιαίες αξιολογήσεις είναι επιτυχείς, η χώρα θα λαμβάνει 1,2 δισ. ευρώ τον χρόνο από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων που διακρατά η ΕΚΤ».

Σχετικά με το χρέος εκτιμά ότι «αυτό που ορίστηκε χθες είναι απλώς μία επιμήκυνση των ωριμάσεων των δανείων του δεύτερου μνημονίου κατά δέκα χρόνια, ακριβώς όπως είχαμε προβλέψει. Καμία ουσιαστική, δηλαδή, παρέμβαση στο χρέος, απλώς φληναφήματα».

«Η "μεταμνημονιακή" Ελλάδα είναι πιο μνημονιακή από ποτέ. Όλα θα συνεχίσουν ως συνήθως, με αξιολογήσεις, επιβολή μέτρων και ένα μη βιώσιμο χρέος, καθιστώντας τη χώρα μία de facto αποικία χρέους ή χρεοδουλοπαροικία, όπως εύστοχα ονοματίζει την κατάσταση της Ελλάδας ο Γιάνης Βαρουφάκης» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα 15/07/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα