Γ. Βαρουφάκης: Ο Τσίπρας δεν είχε αυταπάτες - Τσακαλώτος και Σόιμπλε ηχογραφούσαν στο Eurogroup

Γ. Βαρουφάκης: Ο Τσίπρας δεν είχε αυταπάτες - Τσακαλώτος και Σόιμπλε ηχογραφούσαν στο Eurogroup

Σε αποκαλύψεις για την περίοδο του 2015 και τη βραδιά του δημοψηφίσματος προχώρησε Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας εχθές το βράδυ στο Open. 

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, έδωσε στη δημοσιότητα ακόμα και το βίντεο που είχε τραβήξει η σύζυγός του στο σπίτι τους, τη βραδιά του δημοψηφίσματος, ενώ υποστήριξε ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ηχογραφεί τις συνεδριάσεις του Eurogroup. Ωστόσο, ανέφερε πως δεν έχει μιλήσει μαζί του από τον Σεπτέμβριο του 2015. 

«Όλοι ηχογραφούσαν. Ποιος είπε ότι δεν επιτρέπεται; Και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος το κάνει, και ο Σόιμπλε το κάνει, όλοι το κάνουν», είπε χαρακτηριστικά και επέμεινε ότι το Eurogroup νομικά δεν υπάρχει, ως νομικό πρόσωπο.

Όσον αφορά τον πρωθυπουργό, ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι «δεν είχε αυταπάτες, γι'' αυτό και προσέφερε σε μένα το υπουργείο Οικονομικών».

«Του είχα τηλεφωνήσει από την Αμερική και του είχα πει, πρόσεχε, αυτά που γίνονται τώρα στην Κύπρο, θα γίνουν και εδώ. Δηλαδή capital controls, κλείσιμο τραπεζών κλπ. Τα εξήγησα κ του είπα τι πρέπει να γίνει. Συμφώνησε και μου είπε να αναλάβω εγώ υπουργός, μετά τις εκλογές. Όταν πήγα να τα κάνω όμως, μου τράβηξαν το χαλί κάτω από τα πόδια, πρόσθεσε. 

Μιλώντας για την ταινία «Ενήλικοι στο δωμάτιο», που βασίζεται στο βιβλίο του και τα γυρίσματα της οποίας πραγματοποιούνται αυτό το διάστημα στην Αθήνα, ο κ. Βαρουφάκης αποκάλυψε ότι πρόσφατα υποδέχτηκε τον Κώστα Γαβρά σπίτι του, μαζί με τον Χρήστο Λούλη, ο οποίος θα τον υποδυθεί στην ταινία.

«Στην αρχή τσακωνόμασταν για τα πολιτικά, αλλά τελικά καταλήξαμε να μιλάμε μέχρι τις 6 το πρωί», είπε για τη γνωριμία του με τον ηθοποιό.