Γ. Βαρουφάκης: «Ο Σόρος ζήτησε την απομάκρυνσή μου το 2015»

Γ. Βαρουφάκης: «Ο Σόρος ζήτησε την απομάκρυνσή μου το 2015»

Σκληρή επίθεση προς τον Πάνο Καμμένο εξαπέλυσε ο Γιάνης Βαρουφάκης, σχολιάζοντας τις καταγγελίες του υπουργού Άμυνας στο υπουργικό συμβούλιο σχετικά με τον Τζορτζ Σόρος.

Ειδικότερα, ο πρώην υπουργός Οικονομικών υπενθύμισε ότι ο Π. Καμμένος είχε χαρακτηρίσει και τον ίδιο υπάλληλο του Σόρος, μιλώντας μάλιστα στη Βουλή.

«Όλα τα νεοφασιστοειδή όταν θέλουν να αμαυρώσουν την εικόνα κάποιου λένε ότι αυτός είναι με τον Σόρος», δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών μιλώντας στο ΣΚΑΪ, προσθέτοντας πως «υπάρχει ένας αντισημιτισμός, ένας αντι-εβραϊσμός, επειδή ο Σόρος έχει μια εβραϊκή καταγωγή».

Μάλιστα, ο κ. Βαρουφάκης συμπεριέλαβε τον αρχηγό των ΑΝΕΛ στην νέα φουρνιά των λαϊκιστών ακροδεξιών πολιτικών, τύπου Όρμπαν, Σαλβίνι κτλ., που, όπως σημείωσε, εξαπλώνονται σε ολόκληρη την Ευρώπη. 

Ερωτηθείς συγκεκριμένα αν ο Π. Καμμένος ανήκει στα νεοφασιστοειδή, ο Γ. Βαρουφάκης απάντησε χαρακτηριστικά «βεβαίως».

«Είναι ένας πολιτικός με μια παράδοση στην στην ξενοφοβία, στο ρατσισμό, στη μισαλλοδοξία και στη διασύνδεση της δικής του πολιτικής ταυτότητας και επιβίωσης με έναν άκρατο εθνικισμό και ρατσισμό», ανέφερε συγκεκριμένα, προσθέτοντας ότι «φυσιολογικά θα ήταν στο ίδιο τραπέζι με το κ. Ορμπαν και τον κ. Σαλβίνι».

Ο πρώην ΥΠΟΙΚ υποστήριξε ακόμα ότι ο Τζορτζ Σόρος ήταν αυτός που ζήτησε να αποπεμφθεί από την κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα είπε ότι ο Τζ. Σόρος τηλεφώνησε στον Τσίπρα ζητώντας του την αποπομπή του τον Ιούλιο του 2015, σχολιάζοντας ότι η σχέση του με τον ουγγροαμερικανό μεγιστάνα «περιορίζεται σε αυτό το τηλεφώνημα». 

Πρόσθεσε δε ότι κατά τη γνώμη του ο Τζ. Σόρος «έχει κάνει κάποια καλά, αλλά και κάποια περίεργα πράγματα».