Γ. Βαρουφάκης: Κ. Μητσοτάκη την αξιοπιστία Τσίπρα στους δανειστές δεν θα τη φτάσετε ποτέ!

Γ. Βαρουφάκης: Κ. Μητσοτάκη την αξιοπιστία Τσίπρα στους δανειστές δεν θα τη φτάσετε ποτέ!

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Με το… καλημέρα ο Γιάννης Βαρουφάκης άσκησε έντονη κριτική στη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αφού προανήγγειλε ότι το 2019 θα είναι χρονιά νέας επιδείνωσης της ατελείωτης Κρίσης της Ευρωζώνης, υπογράμμισε ότι « η Ελλάδα θα συνεχίσει να ασφυκτιά σε μια Ευρώπη που αποδομείται. Κι όσο λαοί όπως ο δικός μας ασφυκτιούν, τόσο περισσότερο η Ευρώπη θα αποδομείται».

Πάντως, κάρφωσε τον Αλέξη Τσίπρας λέγοντας απευθυνόμενος προς τον Κ. Μητσοτάκη: «Την αξιοπιστία του κ. Τσίπρα, στα μάτια των δανειστών, δεν θα την φτάσετε ποτέ. Όσο και να προσπαθήσετε, όσο κατακλυσμική κι αν είναι η λαίλαπα νομοσχεδίων των πρώτων σας 100 ημερών, οι Μέρκελ, Σολτζ, Λαγκάρντ, Ντράγκι και Σια θα παραμείνουν πιο εντυπωσιασμένοι από την αποτελεσματικότητα με την οποία ο μεταλλαγμένος ΣΥΡΙΖΑ έκοψε το ΕΚΑΣ, παρήγαγε υπερ-πλεονάσματα, χάρισε τα αεροδρόμια, τα τραίνα».

«Στην καλύτερη, για εσάς, περίπτωση να σας θεωρήσουν άξιο συνεχιστή του κ. Τσίπρα. Πιο αξιόπιστο από εκείνον, ποτέ! Όπερ μεθερμηνευόμενον, τα ματωμένα πλεονάσματα που επέβαλαν στον κ. Τσίπρα θα παραμείνουν, εγγυητές της αναπαραγωγής της Χρεοδουλοπαροικίας η Ελλάς – βασικός λόγος να φύγουν κι άλλα από τα παιδιά μας που δεν έφυγαν ακόμα», προσέθεσε.

Σύμφωνα τον Γ. Βαρουφάκη το ΜέΡΑ25 επιφυλάσσεται ακόμα να καταδεικνύει τόσο την τοξικότητα όσο και την ταξικότητα του μη βιώσιμου χρέους που λειτουργεί ως μέσο πειθάρχησης και υποταγής των πολλών. «Θα θυμίζουμε σε κάθε ευκαιρία ότι το 2018 περάσαμε σε μια νέα ακόμα πιο επικίνδυνη φάση της Χρεοδουλοπαροικίας. Έως πέρσι, με εξαίρεση πολύ λίγους ολιγάρχες, όλες οι κοινωνικές τάξεις έχαναν από την κρίση – άλλοι περισσότερο άλλοι λιγότερο. Από το 2018 όμως, το 4ο Μνημόνιο δημιούργησε νέες κερδοσκοπικές ευκαιρίες για νέα παρασιτική τάξη που πλουτίζει την ώρα που η μεγάλη πλειοψηφία βουλιάζει όλο και βαθύτερα στην πτώχευση και την αναξιοπρέπεια», είπε.

Προχώρησε, δε, σε μια πρόβλεψη: «Η τρόικα δεν πρόκειται να σας δώσει κυρίες και κύριοι της Νέας Δημοκρατίας ούτε τα ελάχιστα που απαιτεί το πρόγραμμα σας για να μην βαθύνει η πτώχευση κράτους, τραπεζών, ανθρώπων, επιχειρήσεων. Δεν ενδιαφέρονται οι δανειστές καν να πάρουν τα χρήματά τους πίσω».

Σύμφωνα, άλλωστε, με τον ίδιο όσο το «Βερολίνο και Παρίσι εμπλέκονται σε τιτάνια διαμάχη η οποία ακυρώνει τις ελάχιστες μεταρρυθμίσεις της ευρωζώνης που ίσως έδιναν μια ευκαιρία στην κοινή ευημερία, το μόνο που ενδιαφέρει τους δανειστές είναι η Ελλάδα να μην τους ενοχλεί – να αποσυρθεί στην γωνία της και να αργοπεθαίνει χωρίς φωνές και φασαρίες, με τα παιδιά της να ψηφίζουν με τα πόδια τους, μεταναστεύοντας».

Κατά τον κ. Βαρουφάκη αυτή η Βουλή έχει υποχρέωση να ανακηρύξει ως κύρια προτεραιότητα την μετάβαση, έως το 2030, σε οικονομία μηδενικής εξάρτησης από ορυκτά καύσιμα, ανατρέποντας τα σχέδια για εξορύξεις στον ελλαδικό χώρο καθώς και στην Ανατολική Μεσόγειο.