Γ. Βαρουφάκης: «Κούφια» απειλή το Grexit, δεν θα εμπιστευόμουν ξανά τον Τσίπρα

Γ. Βαρουφάκης: «Κούφια» απειλή το Grexit, δεν θα εμπιστευόμουν ξανά τον Τσίπρα

Δεν έχει συγχωρήσει τον εαυτό του ο Γιάνης Βαρουφάκης για την επιλογή του να εμπιστευτεί τον Αλέξη Τσίπρα το 2015 ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να κάνει πάλι το ίδιο λάθος και πως δεν θα τον εμπιστευόταν ξανά.

Σε συνέντευξή του στο Attica Tv, o κ. Βαρουφάκης επισήμανε πως το τεράστιο λάθος του ήταν ότι εμπιστεύτηκε την περίοδο εκείνη τον Αλέξη Τσίπρα, θεωρώντας ότι είχε πειστεί και συμφωνήσει πλήρως μαζί του, αναθέτοντάς του το υπουργείο Οικονομικών»

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με την «Ευρωπαϊκή Άνοιξη» στη Γερμανία, υποστήριξε ότι η απειλή για Grexit το 2015 ήταν «κούφια», καθώς ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν είχε ποτέ τη σύμφωνη γνώμη για μία τέτοια κίνηση, ούτε της Άγκελα Μέρκελ, ούτε άλλων κορυφαίων Ευρωπαίων παραγόντων, όπως του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ή του Μάριο Ντράγκι.

Επιπλέον κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι έσπευσε να συμβιβαστεί με τους δανειστές και να αποδεχθεί τη συνταγή της λιτότητας και το τρίτο μνημόνιο.

Κληθείς να σχολιάσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε πως πρόκειται για καλή συμφωνία, χωρίς αστερίσκους και επιφυλάξεις, ωστόσο σημείωσε ότι τόσο ο κ. Τσίπρας όσο και ο κ. Ζάεφ δεν μπορούν να υποστηρίξουν τη συγκεκριμένη συμφωνία, αφού έχουν απολέσει την αξιοπιστία τους προς τους δύο λαούς. 

Δείτε βίντεο: