Γ. Βαρουφάκης: «Εθνικό καθήκον ένα σχέδιο για τη δραχμή»

Γ. Βαρουφάκης: «Εθνικό καθήκον ένα σχέδιο για τη δραχμή»

Το ΜέΡΑ25 δεν προτείνει τη δραχμή, δήλωσε από τη Θεσσαλονίκη o Γιάνης Βαρουφάκης, ωστόσο «πρέπει να υπάρχει ένα εναλλακτικό εθνικό σχέδιο σε περίπτωση που η χώρα εξωθηθεί σε αλλαγή νομίσματος», χαρακτηρίζοντας μάλιστα «εθνικό καθήκον να έχεις σχέδιο για τη δραχμή».

Σε δηλώσεις που έκανε στο περιθώριο της εκδήλωσης των φοιτητών DiΕΜ25 του ΑΠΘ με θέμα «Πανεπιστήμιο: από το άσυλο στην αγορά», ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 ανέφερε πως «δεν θέλουμε δραχμή, δεν προτείνουμε δραχμή, αλλά αν είναι να πουλήσουμε τα παιδιά μας, να μας βάλουν το μαχαίρι στον λαιμό, τότε θα τους πούμε βγάλτε μας εσείς από το ευρώ, γιατί εμείς προτιμούμε αυτό από το να φύγουν και τα υπόλοιπα νέα παιδιά στο εσωτερικό».

Όπως μεταδίδει το voria.gr, o κ. Βαρουφάκης σημείωσε ότι «όπως ένας υπουργός Αμύνης έχει υποχρέωση να πει στον Ερντογάν, ότι αν πας να πάρεις τη Ρόδο, εγώ θα δώσω την τελευταία ρανίδα του αίματος μου, χωρίς να σημαίνει ότι θέλεις πόλεμο, έτσι και όταν έρχεται ο Σόιμπλε και σου πει ή θα βάλεις 100% προπληρωμή φόρου στις επιχειρήσεις ή θα σε πετάξω από το ευρώ, είναι εθνικό καθήκον να έχεις σχέδιο για τη δραχμή».