Γ. Βαρουφάκης: Η ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ είναι χαμένη ψήφος

Γ. Βαρουφάκης: Η ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ είναι χαμένη ψήφος

Τους λόγους που η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου είναι χαμένη ψήφος, εξήγησε ο πρώην υπουργός οικονομίας και πρόεδρος του ΜέΡΑ 25 σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Κέρκυρα, όπου πραγματοποιεί προεκλογική περιοδεία. Απευθυνόμενος στους πρώην συντρόφους του ο κ. Βαρουφάκης είπε: «σύντροφοι, μην πυροβολείτε τον ταχυδρόμο».

«Μετά τις ευρωεκλογές κάποιοι φίλοι-σύντροφοι από το ΣΥΡΙΖΑ στεναχωρήθηκαν όταν είπα ότι η ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ είναι χαμένη. Σύντροφοι, μην πυροβολείτε τον ταχυδρόμο», είπε χαρακτηριστικά και προσέθεσε ότι η ψήφος είναι χαμένη για τρεις λόγους:

«αν εμείς θα κλείναμε σήμερα το ΜέΡΑ 25 και λέγαμε όλοι, ψηφίστε ΣΥΡΙΖΑ, για να μην βγει ο κ. Μητσοτάκης, δεν θα κάναμε τη διαφορά, γιατί η διαφορά είναι 10%, εμείς είμαστε κόμμα του 3% και έτσι δεν θα δούλευε. Και δεν θα δούλευε γιατί κάθε μνημόνιο τρώει έναν πρωθυπουργό». «Ο κ. Τσίπρας πέρασε δύο μνημόνια, το 3ο και το 4ο, τι περίμενε, ότι θα ξεπεράσει το χρυσό κανόνα αυτό της μνημονιακής Ελλάδας;», διερωτήθηκε.

«Οι βουλευτές, οι σύντροφοί μας του ΣΥΡΙΖΑ, τι θα λένε στη Βουλή από τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Τι θα λένε στους υπουργούς της ΝΔ; Θέλω πίσω το ΕΚΑΣ, τα τρένα, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, γιατί μας έχεις αυτά τα "ματωμένα" πλεονάσματα της λιτότητας; Θα γυρνάνε εύλογα οι υπουργοί της ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης και θα λένε: "μα, εσείς τα κάνατε"».

«Ο λόγος που θέλουμε να μπούμε στη Βουλή είναι γιατί κρίνουμε πως τίποτα δεν εξαθλιώνει ψυχικά και σωματικά ένα λαό περισσότερο από την πεποίθηση ότι δεν υπάρχει εναλλακτική σε μια πορεία που ξέρει ότι τον γονατίζει. Αυτή είναι η κατάσταση της Ελλάδας τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Εμείς θέλουμε καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις, σχέδιο νόμου, για τα "κόκκινα δάνεια", για τη δημόσια περιουσία, να τους δείξουμε ότι υπάρχει εναλλακτική, ότι δεν είμαστε καταδικασμένοι, είτε να λέμε "ναι" σε όλα στην τρόικα ή απλά να διαδηλώνουμε στους δρόμους με συνθήματα τα οποία στερούνται προγραμματικής βάσης» απάντησε, μεταξύ άλλων, ο κ. Βαρουφάκης.

Ο κ. Βαρουφάκης διευκρίνισε ότι το ΜέΡΑ 25 δεν θέλει το Grexit, αλλά θεωρεί πως το χειρότερο που μπορούσε να συμβεί στην Ελλάδα είναι ότι έχουνε φύγει όλοι οι νέοι.