Γ. Βαρουφάκης για capital controls: Φταίει η τότε αντιπολίτευση

Γ. Βαρουφάκης για capital controls: Φταίει η τότε αντιπολίτευση

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Εμφανώς αμήχανος ήταν ο Γιάνης Βαρουφάκης όταν επιχείρησε να απαντήσει για τους κεφαλαιακούς περιορισμούς που επέβαλε ως Υπουργός Οικονομικών. Πιστός στη ίδια ρητορική απέδωσε τις ευθύνες στην… αντιπολίτευση, στους Ευρωπαίους ηγέτες και στην Κεντρική Τράπεζα.

Μάλιστα, πέταξε τη μπάλα στην εξέδρα, προειδοποιώντας ότι έρχεται νέα μεγάλη ύφεση! «Κατανοώ την ανάγκη του υπουργού Οικονομικών και του πρωθυπουργού να μιλούν για πράγματα που τους πονούν και θέλουν να επικοινωνήσουν. Και εμείς έχουμε ανάγκη να μιλήσουμε για τα capital controls και για οικονομική λαίλαπα που έρχεται και δεν βλέπετε», είπε αρχικά και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει προετοιμαστεί. «Είστε τοσο προετοιμασμένοι όσο και ο Αλαγοσκούφης το 2008», είπε.

Την ίδια ώρα, δήλωσε… χαρούμενος να μιλάει η Βουλή για το 2015 και εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ. «Μας χαροποιεί να μιλάτε εσείς για εκείνο τον ανένδοτο αγώνα να μην κοπεί το ΕΚΑΣ και να μείνει το πρωτογενές πλεόνασμα το πολύ στο 1,5% την ώρα που εσείς λέγατε τότε βάστα Γερούν», τόνισε αρχικά και υποστήριξε ότι η ΝΔ «εργάστηκε πολύ σκληρά για την επιβολή τους». «Θυμηθείτε τις δηλώσεις των στελεχών σας που καλούσαν τους πολίτες να τραβήξουν τις καταθέσεις τους. Θυμηθείτε και τις ενέργειες του ανεκδιήγητου Στουρνάρα» είπε.