Γ. Βαρουφάκης: Δεν θα απολογηθώ για τα χρήματα που βγάζω

Γ. Βαρουφάκης: Δεν θα απολογηθώ για τα χρήματα που βγάζω

Δηλώνοντας υπερήφανος για τη διαπραγμάτευση του 2015 αλλά και ότι έγινε... φτωχότερος από την ενασχόληση με την πολιτική εκείνη την περίοδο, ο Γιάνης Βαρουφάκης τόνισε ότι δεν προτίθεται να απολογηθεί για τα χρήματα που βγάζει.

Ειδικότερα, σχολιάζοντας στον ANT1 τα οικονομικά στοιχεία που περιλαμβάνονται στο πόθεν έσχες του και απαντώντας στην κριτική για τα υψηλά εισοδήματα του, σημείωσε χαρακτηριστικά πως «δεν θα απολογηθώ για τα χρήματα που βγάζω από τη δουλειά μου», προσθέτοντας ότι «η ενασχόληση μου με την πολιτική μου έκανε κακό οικονομικά, γιατί πριν το 2015 κέρδιζα περισσότερα χρήματα από την εργασία μου».

Ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε ακόμα ότι όλα του τα εισοδήματα προέρχονται από τη δουλειά του στο εξωτερικό, εκτός της βουλευτικής αποζημίωσης που έλαβε για ένα χρονικό διάστημα μέσα στο 2015. Επεσήμανε, ωστόσο, ότι όλα αυτά τα χρήμα φορολογούνται αποκλειστικά και μόνο στην Ελλάδα, λέγοντας χαρακτηριστικά, «είμαι ίσως ο μόνος πολιτικός που κάνει εισαγωγή συναλλάγματος».

Επανερχόμενος δε στη θητεία του στο υπουργείο Οικονομικών, αλλά και στη διαπραγμάτευση του 2015, υποστήριξε ότι ο Τσίπρας του αφαίρεσε το δικαίωμα να διαπραγματευτεί όπως είχαν συμφωνήσει πριν ακόμη ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει στην Κυβέρνηση. Ωστόσο, ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε περήφανος για τον τρόπο με τον οποίο διαπραγματεύθηκε και επέμεινε ότι αν είχε αποφασιστεί να διαπραγματευτούμε όπως έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ πριν τις εκλογές και όπως είχε συμφωνήσει με τον Τσίπρα, τα αποτελέσματα θα ήταν πολύ καλύτερα για τη χώρα μας.

Τέλος ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, άσκησε σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι ένα κόμμα το οποίο έβαλε υπογραφές «που δεν έχουν στεγνώσει ακόμη» δεν μπορεί να ασκεί κριτική στον Μητσοτάκη, καταλογίζοντας του ότι παραχωρεί την εθνική κυριαρχία.