Γ. Βαρουφάκης: Κι εγώ έκανα λάθος που εμπιστεύτηκα τον Τσίπρα

Γ. Βαρουφάκης: Κι εγώ έκανα λάθος που εμπιστεύτηκα τον Τσίπρα

Χαμένη αποκάλεσε τη ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ ο Γιάνης Βαρουφάκης ενώ απαντώντας στη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ότι έκανε λάθος που τον εμπιστεύτηκε, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, επισημαίνοντας ότι η απόφαση για ρήξη με τους θεσμούς ήταν κοινή και όχι προσωπική του απόφαση.

«Για μια φορά συμφωνούμε με τον πρωθυπουργό αυτός έκανε επιλογή με εμένα κι εγώ έκανα λάθος επιλογή που επέλεξα να εμπιστευτώ τον κ. Τσίπρα» ανέφερε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ ο επικεφαλής και υποψήφιος βουλευτής του ΜέΡΑ 25.

Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη «ο κ. Τσίπρας έχει κάνει λάθος στρατηγική επιλογή για να δικαιολογήσει τη συνθηκολόγηση, είχε επιλογή να δηλώσει αφελής ή να δηλώσει ένοχος. Δηλώνει αφελής, δεν είναι αφελής σας διαβεβαιώ».

«Προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, είχαμε επιλέξει να προβούμε σε ρήξη με τους δανειστές κατεβήκαμε στο λαό με πολύ καθαρή θέση ότι προαπαιτούμενο είναι το κούρεμα, όταν έχεις πτωχεύσει χρειάζεσαι κούρεμα χρέους, και όλα τα κόμματα έπρεπε να συμφωνήσουμε σε αυτό» επισήμανε.

«Δεν τήρησε η Μέρκελ τη συμφωνία με τον Σαμαρά έφερε πλεόνασμα και κούρεμα δεν πήρε» σημείωσε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25.

Τέλος, ο Γιάνης Βαρουφάκης επέμεινε δε στη στρατηγική της ρήξης λέγοντας ότι «αν η ρήξη μας βγάλει από το ευρώ θα είναι επιλογή μας».

Φωτογραφία intime news