Γ. Βαρουφάκης: Ανοησίες τα περί τυπώματος δραχμών στη Μόσχα

Γ. Βαρουφάκης: Ανοησίες τα περί τυπώματος δραχμών στη Μόσχα

«Ανοησίες» χαρακτήρισε τα περί υποβολής αιτήματος στη Μόσχα για τύπωμα δραχμών, ο γραμματέας του ΜέΡα25 Γιάνης Βαρουφάκης. «Οχι σε καμία περίπτωση. Αυτά είναι ανοησίες», είπε χαρακτηριστικά.

Την ίδια στιγμή, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, παραδέχτηκε ότι υπήρχε Plan B: «Plan B βεβαίως έπρεπε να υπάρχει και υπήρχε. Αλλο αυτό κι άλλο αν ζητήσαμε, το Plan Β είναι τι θα κάνεις εάν χρειαστεί να προβείς στην κίνηση του Grexit, γιατί το Grexit δεν το θέλαμε εμείς. Ο κ. Σόιμπλε μιλούσε για αυτό». 

Στην ερώτηση εάν ο Ολάντ λέει ψέματα με αφορμή την ιστορία με τη Ρωσία ο κ. Βαρουφάκης είπε πως «ποτέ δεν υπέπεσε στην αντίληψή του όσο ήταν υπουργός Οικονομικών μια τέτοια απαίτηση προς τη Ρωσία για τύπωμα δραχμών».

«Κάποιοι από εμάς έχουμε πιάσει τον κ. Ολάντ να λέει ψέματα πολύ συχνά με έναν σκοπό. Να αλλάξει την εικόνα του εαυτού του. Ο κ. Ολάντ ήταν ανύπαρκτος. Εκανε δύο τρεις προσπάθειες να μας βοηθήσει. Αυτό είναι αλήθεια. Οπως ο κ. Μοσκοβισί, όπως και ο κ. Γιούνκερ. Οι χειρότερες στιγμές που πέρασα στις Βρυξέλλες ήταν όταν ο κ. Ολάντ, ο κ. Γιούνκερ και ο κ. Μοσκοβισί προσπαθούσαν να μας βοηθήσουν γιατί θύμωνε ο Σόιμπλε και γινόταν ακόμα πιο σκληρός», πρόσθεσε. 

Οσο για το εάν η κυβέρνηση Τσίπρα είχε ζητήσει χρήματα από τη Ρωσία ο κ. Βαρουφάκης απάντησε πως «η συζήτηση μεταξύ του κ. Τσίπρα και του κ. Πούτιν για αγωγούς φυσικού αερίου είχε γίνει με αντάλλαγμα κάποια δισεκατομμύρια προκαταβολή, γύρω στα 5-6 από ό,τι είχα ακούσει».