Τις ανοησίες για το Νομισματοκοπείο τις έλεγε ο Φλαμπουράρης

Τις ανοησίες για το Νομισματοκοπείο τις έλεγε ο Φλαμπουράρης

Τον Αλέκο Φλαμπουράρη έδειξε ως εμπνευστή της ιδέας για το Νομισματοκοπείο το 2015 ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στο Ποντίκι.

Μάλιστα ο επικεφαλής του Μέρα25 την χαρακτήρισε ως ανοησία ενώ σημείωσε ότι τα περί Νομισματοκοπείου δεν τα έλεγε ο Παναγιώτης Λαφανζάνης. Απλά όπως εξήγησε ο κ. Βαρουφάκης, ο κ. Λαφαζάνης είπε «ναι, εγώ το έκανα» για να πάρει εκείνος την... δόξα.

Ο κ. Βαρουφάκης είπε σχετικά όταν ρωτήθηκε αν είχε βάση η ιστορία για το Νομισματοκοπείο:

Πώς δεν είχε βάση; Η ιδέα του Φλαμπουράρη για τον Τσίπρα ήταν. Δεν ήταν του Παναγιώτη. Ο Παναγιώτης μετά είναι αυτό που είχε πει ο Φον Νόιμαν για τον Οπενχάιμερ. Ο Φον Νόιμαν ήταν πολύ σκληροπυρηνικός σε σχέση με τα πυρηνικά όπλα. Ο Οπενχάιμερ, που είχε ανακαλύψει την ατομική βόμβα, κάποια στιγμή είχε τύψεις. Και λέει ο Φον Νόιμαν για τον Οπενχάιμερ ότι παραδέχεται την αμαρτία για να αγκαλιάσει τη δόξα. Αυτό έκανε κι ο Λαφαζάνης. Δεν ήταν δική του ιδέα, μετά τον κατηγόρησαν, γι' αυτό και είπε «ναι, εγώ το έκανα». Δεν το έκανε αυτός, τις ανοησίες τις έλεγε ο Φλαμπουράρης, γιατί έχω καταγράψει ακριβώς πώς είχε γίνει η ιστορία.