Γ. Αμυράς: Κάναμε restart, τώρα πρέπει να αποφασίσουμε συνεργασίες

Γ. Αμυράς: Κάναμε restart, τώρα πρέπει να αποφασίσουμε συνεργασίες

Ως «restart» (επανεκκίνηση) για το Ποτάμι χαρακτήρισε την απόφαση αποχώρησης από το Κίνημα Αλλαγής ο βουλευτής του κόμματος Γιώργος Αμυράς, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6. 

«Αποφασίσαμε restart του Ποταμιού που θα οδηγήσει στη συζήτηση για συνεργασίες. Το Ποτάμι γεννήθηκε για να είναι ένα κόμμα που συνεργάζεται και όχι με μικρομέγαλο τρόπο να λέει "εγώ θα κυβερνήσω"» είπε ο Γ. Αμυράς, διευκρινίζοντας ότι σύμφωνα με τον ίδιο το κόμμα αποφάσισε «αυτόνομη πορεία αλλά πρώτο θέμα πρέπει να είναι οι συνεργασίες. Όχι με ποιον θα πάμε και θα αφήσουμε αλλά με βάση τα πέντε βασικά σημεία προτεραιοτήτων που θα μπορέσουμε να συζητήσουμε. Όχι θα πάω με τον ΣΥΡΙΖΑ ή τη ΝΔ αλλά με όποιον θα συνεργαστεί για θέματα όπως χωρισμός κράτους-εκκλησίας, ιδιωτικά πανεπιστήμια, μείωση σπαταλών στο Δημόσιο».

«Πρέπει να πάμε με αντικείμενο και όχι υποκείμενο συνεργασίας» συμπλήρωσε ο Γ. Αμυράς.

Εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση ο βουλευτής του Ποταμιού είπε ότι «δεν μπορεί να αποφασίζει ένα πρόσωπο για ένα ολόκληρο κίνημα. Γιατί μιλάμε για κόμματα που αποφάσισαν να πορευθούν μαζί και όχι να γίνουν ένα κόμμα».

Ο κ. Αμυράς επανέλαβε, επίσης ότι ζήτησε το Ποτάμι να αποκτήσει φιλελεύθερη ταυτότητα, και ότι κατά τη γνώμη του το συνέδριο του κόμματος πρέπει να γίνει μέσα στον Ιούλιο.