Στ. Θεοδωράκης και Γ. Μαυρωτάς προσανατολίζονται στο «Ναι» για τη συμφωνία των Πρεσπών

Στ. Θεοδωράκης και Γ. Μαυρωτάς προσανατολίζονται στο «Ναι» για τη συμφωνία των Πρεσπών

Με δύο διαφορετικές απόψεις θα προσέλθει στην ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών το Ποτάμι, με τους Στ. Θεοδωράκη και Γ. Μαυρωτά να προσανατολίζονται στο «Ναι», τους Γ. Αμυρά και Γρ. Ψαριανό να έχουν δηλώσει πως θα καταψηφίσουν τη Συμφωνία, ενώ ο κ. Αμυράς εξέφρασε την αίσθηση πως και ο κ. Λυκούδης θα πάει προς το «Ναι». 

Τόσο ο Γ. Αμυράς όσο και ο Γρ. Ψαριανός δήλωσαν το πρωί ότι οι Στ. Θεοδωράκης και Γ. Μαυρωτάς προσανατολίζονται στο να υπερψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών, όπως προέκυψε από τη χθεσινή συνεδρίαση του Ποταμιού.

Μιλώντας στον ρ/σ Θέμα 104,6, ο κ. Αμυράς, εξέφρασε την αίσθηση πως βλέπει τρία «ναι» και δύο «όχι» από τους βουλευτές του κόμματός του, εκτιμώντας πως ο κ. Λυκούδης θα καταλήξει στο «Ναι».

Παράλληλα χαρακτήρισε ως «βάλσαμο» τη χθεσινή συζήτηση στο Πολιτικό Συμβούλιο του Ποταμιύ «γιατί τα είπαμε όλα και βρήκαμε ισορροπία».

Σχολιάζοντας τη ρηματική διακοίνωση ανέφερε ότι «μου ενίσχυσε την άποψη μου για τη Συμφωνία των Πρεσπών γιατί γίνεται δύο φορές λόγος για "μακεδονικό" λαό. Πώς θα λέγεται η χώρα αυτή στο internet; Βάσει της συμφωνίας, άρθρο 1 παράγραφος 3, η γειτονική χώρα θα λέγεται MKD ή MD. Μόνο στις πινακίδες των αυτοκινήτων θα αναγράφεται Βόρεια Μακεδονία».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο κ. Ψαριανός ανέφερε πως θα καταψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως ο ίδιος είναι υπέρ της λύσης του Μακεδονικού, ωστόσο «αυτή η συμφωνία μπάζει».

Όσο για τον αν θα πάει στο συλλαλητήριο της Κυριακής στην πλατεία Συντάγματος απάντησε αρνητικά, επισημαίνοντας πως «τα συλλαητήρια δεν έχουν δώσει ποτέ λύσεις σε εθνικά θέματα».

Διαβάστε ακόμα - Ποτάμι: Η στήριξη είναι στην Ελλάδα, όχι στον καταρρέοντα Τσίπρα