Γ. Αμυράς: Στο Ποτάμι υπάρχει τάση για έξοδο από το ΚΙΝΑΛ

Γ. Αμυράς: Στο Ποτάμι υπάρχει τάση για έξοδο από το ΚΙΝΑΛ

Υπάρχει τάση εξόδου από το Κίνημα Αλλαγής στο Ποτάμι, είπε μιλώντας στο Θέμα 104,6 ο βουλευτής Γιώργος Αμυράς.

Σε ερώτηση αν σε μια τέτοια περίπτωση το Ποτάμι πρόκειται να ακολουθήσει αυτόνομη πορεία, ο Γ. Άμυρας σχολίασε ότι «είναι λίγο μπερδεμένα όλα, Με την απόφαση του Ποταμιού να πάει στο ΚΙΝΑΛ σήμαινε ότι τελείωνε η αυτόνομη πορεία. Βγαίνοντας, όμως, να δούμε τι δυνατότητες υπάρχουν για αυτόνομη πορεία».

Σύμφωνα με τον βουλευτή το πρόβλημα με το Κίνημα Αλλαγής ήταν ότι μπήκε το κάρο μπροστά από το άλογο. «Αντί να μαζευτούν οι χώροι και να πουν με μολύβι και χαρτί τι χρειάζεται να συμφωνήσουν για να πάει μπροστά η χώρα, αποφασίστηκε πρώτα η εκλογή αρχηγού» είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ξεκαθάρισε ότι αν ερχόταν σήμερα στη Βουλή η συμφωνία για το Σκοπιανό δεν θα την ψήφιζε, παρόλο που θέλει να υπάρξει λύση στο ζήτημα». «Υπάρχουν 2-3 γκρίζα σημεία που εγκυμονούν κινδύνους. Το ζήτημα της ταυτότητας και της γλώσσας και το θέμα των οικονομικών δικαιωμάτων» εξήγησε ο Γ. Αμυράς.

Όσο για το αν υπάρχει περίπτωση το Ποτάμι να κινηθεί προς τον ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής του κόμματος είπε ότι «δεν μπορεί ο Σταύρος ή ο Γιώργος να πάρει το Ποτάμι και να το πάει στον ΣΥΡΙΖΑ. Το Ποτάμι πρέπει να παραμείνει ένα ευρωπαϊκό φιλελεύθερο κόμμα. Αν αλλάξει ρότα θα έχουμε πρόβλημα» ξεκαθαρίζοντας ότι ο ίδιος δεν θα είχε θέση στο κόμμα αν συνέβαινε αυτή η μετακίνηση.