«Φθηνή αντιπολίτευση από Τσίπρα για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα»

«Φθηνή αντιπολίτευση από Τσίπρα για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα»

Για φθηνή αντιπολίτευση κατηγορούν τον Αλέξη Τσίπρα πηγές του Μεγάρου Μαξίμου απαντώντας στα σχόλια του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την πρωτοβουλία του Κυρ. Μητσοτάκη για δανεισμό τους στην Ελλάδα. «Ο Κυρ. Μητσοτάκης με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία του επανέφερε το θέμα της επιστροφής των Γλυπτών δυνατά στο προσκήνιο», αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

«Ο κ. Τσίπρας δεν είναι σχολιαστής της επικαιρότητας. Είναι πρώην πρωθυπουργός. Επί τέσσερα χρόνια, ποιες πρωτοβουλίες ανέλαβε, πέρα από κάποιες γενικόλογες δηλώσεις για το συγκεκριμένο θέμα; Καμία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία του επανέφερε το θέμα της επιστροφής των Γλυπτών δυνατά στο προσκήνιο» επισημαίνουν οι ίδιες πηγές.

«Αν μάλιστα ο κ.Τσίπρας ενδιαφερόταν πραγματικά για το θέμα κι όχι για να κάνει φθηνή αντιπολίτευση, θα διάβαζε ότι στις δηλώσεις του Πρωθυπουργού αναφέρεται με σαφήνεια ότι "η απαίτησή μας για επιστροφή των Γλυπτών ισχύει στο ακέραιο" κι ότι το Βρετανικό Μουσείο "δίνει μια χαμένη μάχη". Αντί να διαστρεβλώνει λοιπόν τις προτάσεις του κ. Μητσοτάκη, ας συμβάλει με όποιο τρόπο μπορεί στην υλοποίηση του ελληνικού αιτήματος», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Η απάντηση Μαξίμου ήρθε σε συνέχεια σχολίων που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας, με τα οποία χαρακτήριζε «αφελή» την πρωτοβουλία του Κυρ. Μητσοτάκη καλώντας τον να μην ρίχνει νερό στο μύλο του Βρετανικού Μουσείου να εμφανίζεται ως νόμιμος ιδιοκτήτης των μαρμάρων.