FT: Η επιθυμία για αλλαγή στην Ελλάδα ενισχύει τον Κυρ. Μητσοτάκη

FT: Η επιθυμία για αλλαγή στην Ελλάδα ενισχύει τον Κυρ. Μητσοτάκη

Την επιθυμία των Ελλήνων για αλλαγή τονίζουν σε άρθρο τους οι Financial Times επισημαίνοντας ότι αυτό ενισχύει τον Κυρ. Μητσοτάκη λίγο πριν τις εθνικές εκλογές. 

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει η βρετανική εφημερίδα μετά από πέντε χρόνια συγκρουσιακών πολιτικών του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα - συμπεριλαμβανομένης της κόντρας με τους δανειστές το 2015 που έφερε την Ελλάδα κοντά σε μια άτακτη έξοδο από το ευρώ - ο κ. Μητσοτάκης βάζει στοίχημα ότι η χώρα είναι έτοιμη για μια διαφορετική προσέγγιση.

Οι FT σημειώνουν ότι η ΝΔ στις δημοσκοπήσεις προηγείται με διαφορά 8 έως 10 μονάδων, χάρη σε μια νέα προσέγγιση βασισμένη στη μείωση της φορολογίας, μετά από μια τετραετίας συμπίεσης των εισοδημάτων της μεσαίας τάξης, και την προοπτική δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης που θα μπορούσαν να επιβραδύνει το ρυθμό μετανάστευσης των νέων.

Η βρετανική εφημερίδα επισημαίνει ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης δεσμεύεται να λάβει «άμεσα» μέτρα για να καταστήσει την Ελλάδα πιο ελκυστική για τους ξένους επενδυτές και να επιταχύνει την ανάπτυξη.