Φ. Γεννηματά: Ο κ. Τσίπρας κυβερνά με μία παρέα κολλητών

Φ. Γεννηματά: Ο κ. Τσίπρας κυβερνά με μία παρέα κολλητών

Αυτό που ενδιαφέρει τους πολίτες δεν είναι πότε θα φύγουν οι ΑΝΕΛ από την Κυβέρνηση, αλλά πότε θα φύγουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ όλοι μαζί, υπογράμμισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής για τα ψηφοδέλτια των εθνικών εκλογών, προσθέτοντας ακόμα πως όσο πιο γρήγορα γίνουν οι εκλογές τόσο το καλύτερο.

Σύμφωνα με την κ. Γεννηματά, «αυτό που ενδιαφέρει τους πολίτες είναι να βγούμε επιτέλους από την κρίση, να βγούμε από την κυλιόμενη χρεωκοπία, να περάσουμε σε μια εποχή ανάπτυξης, ασφάλειας, αξιοπρέπειας. Αυτό είναι το νόημα των εκλογών».

Είμαστε έτοιμοι, τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής και εξέφρασε τη βεβαιότητά της πως ο νέος φορέας της Κεντροαριστεράς θα χαλάσει «τη σούπα του νέου δικομματισμού». «Ποντάρουν στην πόλωση και το διχασμό και με την κρυφή ελπίδα ότι θα λεηλατήσουν τη Δημοκρατική παράταξη. Εμείς είμαστε το πραγματικό τους πρόβλημα. Γιατί θα εμποδίσουμε την παλινόρθωση της Δεξιάς. Και θα διαλύσουμε το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ να γίνει καθεστώς. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ θα επανέλθει εις τα εξ ων συνετέθη», σημείωσε. 

Γιαυτό, σύμφωνα με την ίδια, στρέφονται συνεχώς στο παρελθόν. «Θέλουν να ακυρώσουν τη διαδρομή και τα επιτεύγματα της παράταξής μας. Γι' αυτό αγωνίζονται να στήσουν βρώμικο 89», τόνισε., συμπληρώνοντας ότι θα μείνουν με την όρεξη.

Επιτέθηκε κατά του πρωθυπουργού λέγοντας ότι «ο κ. Τσίπρας δεν είναι ούτε αριστερός, ούτε σοσιαλδημοκράτης. Είναι απλά ο πρόθυμος υπηρέτης των ισχυρών της Ευρώπης και του κόσμου» και ότι έχει δυο στόχους «να παρατείνει, όσο μπορέσει, την παραμονή του στην εξουσία. Και δεύτερον να μετριάσει, όσο γίνεται, την επερχόμενη ήττα του».

 Αναφερόμενη στα εθνικά θέματα προειδοποίησε τον πρωθυπουργό πως ανοίγει τον ασκό του Αιόλου. Από τα Σκόπια μέχρι την Αλβανία και την Τουρκία. Σε ότι αφορά στην οικονομία επανέλαβε τη θέση «δέκα παίρνει, ένα δίνει» και μίλησε για φτωχοποίηση των Ελλήνων, ενώ σημείωσε πως ταυτόχρονα «διχάζει τους Έλληνες και επενδύει και πάλι στο μίσος».

Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε ότι στην τόπο υπάρχει «πρόβλημα Δημοκρατίας», καθώς «παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη», «επιχειρεί με λάσπη να εξοντώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους», «κυβερνά με μία ομάδα κολλητών, που είναι σήμερα βαρίδι για την Αριστερά».

«Με αυτή την τακτική υπονομεύετε τις πολιτικές εξελίξεις», είπε απευθυνόμενη και πάλι στον πρωθυπουργό.