Φ.Γεννηματά:  Ο πρωθυπουργός κάνει «delivery υπουργείων» - Βρίσκεται σε απόγνωση

Φ.Γεννηματά: Ο πρωθυπουργός κάνει «delivery υπουργείων» - Βρίσκεται σε απόγνωση

Έχουμε έναν πρωθυπουργό σε απόγνωση, ο οποίος σκέφτεται μονάχα την προσωπική του επιβίωση και «κάνει delivery υπουργείων στους πρόθυμους από την Αριστερά μέχρι την άκρα Δεξιά» ανέφερε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ, χαρακτηρίζοντας τυχοδιωκτική την πολιτική του.

Σύμφωνα με την κ. Γεννηματά, ο κ. Τσίπρας έχει αρχίσει να ειδικεύεται στα βαφτίσια:«Βάφτισε το διαρκές μνημόνιο έξοδο από τα μνημόνια και τώρα θέλει να βαφτίσει τον εαυτό του Κεντροαριστερό», επισήμανε και σημείωσε πως η προσπάθεια λεηλασίας της κεντροαριστεράς δεν θα πετύχει. «Οι πολίτες έρχονται σε εμάς, η προσπάθεια λεηλασίας θα πέσει στο κενό» υποστήριξε, με αφορμή τις υπουργοποιήσεις των Θάνου Μωραΐτη και Άγγελου Τόλκα, πρώην υφυπουργών του ΠΑΣΟΚ.

Πρόσθεσε ότι με ένα ισχυρό ΚΙΝΑΛ όχι μόνο «απομακρύνεται ο Τσίπρας και η παρέα του», αλλά «μπορούμε πλέον να συζητήσουμε με προοδευτικούς πολίτες και τους αγωνιστές από τον χώρο της αριστεράς, γιατί υπάρχουν εκεί άνθρωποι που έχουν δώσει αγώνες και έχουμε μάθει να τους σεβόμαστε».

Η κ. Γεννηματά είπε ότι η χώρα είναι αδύνατο να προχωρήσει «με τη θηλιά στο λαιμό που έβαλε ο κ. Τσίπρας, με την υπερφορολόγηση και τους έμμεσους φόρους που διαλύουν τη μεσαία τάξη και δεν οδηγούν σε ανάπτυξη». Σημείωσε ότι με ένα αξιόπιστο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα με ελληνική ταυτότητα που θα συνδυάζει την ανάπτυξη με την κοινωνική δικαιοσύνη, μπορεί να γίνει συζήτηση και με τους εταίρους στους οποίους «δεν αρκεί η δέσμευση του δημοσίου πλούτου για 99 χρόνια, όταν εξακολουθούν η γραφειοκρατία, η καθυστέρηση στην απονομή Δικαιοσύνης και η διανομή επιδομάτων ελεημοσύνης αντί ενός σταθερού κοινωνικού κράτους».

Στο ερώτημα αν υπάρχει πιθανότητα να αποχωρήσουν και άλλα στελέχη από τον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ανέφερε ότι «αν υπάρχουν και άλλοι αμοραλιστές να το κάνουν τώρα», ενώ χαρακτήρισε πολύ καλές τις σχέσεις της με τον Γιώργο Παπανδρέου «με τις συμφωνίες και τις διαφωνίες μας».

Σε ότι αφορά στις συνεργασίες της επόμενης μέρας τόνισε πως για αυτές θα αποφασίσει ο ελληνικός λαός με τη δύναμη που θα δώσει σε κάθε κόμμα. Επίσης, δήλωσε για τις εκλογές ότι θα έπρεπε ήδη να έχουν γίνει. «Όσο νωρίτερα, τόσο καλύτερα», υπογράμμισε.