Φεύγουν! Μαξίμου και υπουργεία αγοράζουν καταστροφείς εγγράφων

Φεύγουν! Μαξίμου και υπουργεία αγοράζουν καταστροφείς εγγράφων

Λίγες ημέρες πριν τις εκλογές τουλάχιστον τέσσερα υπουργεία προχώρησαν σε παραγγελίες για καταστροφείς εγγράφων, ενώ η γενική γραμματεία του πρωθυπουργού προχώρησε στη συντήρηση αντίστοιχου μηχανήματος ήδη πριν από τις ευρωεκλογές. 

Σύμφωνα με έγγραφα που έχουν αναρτηθεί στη Διαύγεια, τις τελευταίες ημέρες έχουν προχωρήσει σε αγορά ειδικών μηχανημάτων για την καταστροφή εγγράφων τουλάχιστον τέσσερα υπουργεία, ενώ και η γενική γραμματεία του πρωθυπουργού προχώρησε λίγες ημέρες πριν τις ευρωεκλογές σε συντήρηση του αντίστοιχου μηχανήματος που διαθέτει.

Ειδικότερα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, που υπάγεται στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αγόρασε στις 24/6/2019 με απευθείας ανάθεση καταστροφέα εγγράφων για το αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος. 



Με άλλη απόφαση στις 13/6/2019 το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής προμηθεύτηκε 3 καταστροφείς εγγράφων για το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Άγγελου Τόλκα και έναν για την διεύθυνση ηλεκτρονικών αδειών διαμονής.

Την ίδια ημέρα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας προχώρησε σε προμήθεια ειδικού μηχανήματος καταστροφής «εγγράφων μεγάλου όγκου» για λογαριασμό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας.

Στις 10/6/2019 δόθηκε εντολή από το υπουργείο Ναυτιλίας για την πληρωμή μηχανήματος καταστροφής εγγράφων ενώ στις 31/5/2019 το υπουργείο προστασίας του Πολίτη προχώρησε σε διαδικασία απευθείας ανάθεσης για την προμήθεια 16 καταστροφέων εγγράφων.