Ομαδικά "πυρά" κατά της κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες

Ομαδικά "πυρά" κατά της κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες

«Με τους χειρισμούς της κυβέρνησης, το οικονομικό πρόβλημα της χώρας έρχεται δεύτερο... Σοβαρότερο είναι η κρίση στη δημοκρατία που εκπορεύεται από την ίδια την κυβέρνηση», προειδοποίησε μέσω του ΣΚΑΪ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης.

Αναφερόμενος στη διαδικασία της αδειοδότησης των καναλιών, ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι «η κυβέρνηση κινείται στο πλαίσιο της απόλυτης χειραγώγησης και αυτό δείχνει την αντίληψη που έχουν για τη Δημοκρατία».

Καλύτερα να βρίσκεται σε αταξία κάτι, παρά να υπάρχει χειραγώγηση, απόλυτος έλεγχος στα ΜΜΕ για να μην γίνεται κριτική στην κυβέρνηση και όλα να κινούνται σε καθεστωτική αντίληψη, τόνισε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός.

Αναφερόμενος εξάλλου στη χθεσινή δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Συρμαλένιου που έκανε λόγο για δημιουργία οχυρών στην ενημέρωση, ο κ Βρούτσης εκτίμησε ότι «αυτό δείχνει τι ετοιμάζουν».

«Δε θα επιτρέψουμε στο καθεστωτικό περιβάλλον να συνεχίσει αυτή την καθοδική πορεία για τη δημοκρατία» επισήμανε ο κ. Βρούτσης.

"Στη Β. Κορέα θα είχαν καλύτερο σύστημα"

«Σε μια ευρωπαϊκή χώρα του 2016 ο στρατός θα στείλει ράντζα για να διεξαχθεί η διαδικασία της αδειοδότησης των καναλιών» τόνισε την Πέμπτη στον ΣΚΑΪ η πρώην βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή, σημειώνοντας ουσιαστικά ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος μίλησε περί χούντας και ολοκληρωτισμού.

Η υπεύθυνη του Τομέα Απόδημου Ελληνισμού της ΝΔ δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «ακόμα και στη Βόρεια Κορέα θα είχαν άλλο σύστημα για να καθυποτάξουν τα μέσα ενημέρωσης, χωρίς να γίνονται ρεζίλι». Όλα αυτά, δήλωσε, επειδή ετοιμάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ για εκλογές.

Επιτέθηκε δε με δριμύτητα στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο χαρακτηρίζοντάς τον «επαγγελματία, ανεπάγγελτο βουλευτή από τα 25 του».

Π. Λαφαζάνης: Η κυβέρνηση θέλει τα κανάλια όπως την «κυβερνητικοκομματική» ΕΡΤ

Απολύτως διάτρητη «Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει» διαδικασία χαρακτήρισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης τη διαδικασία δημοπράτησης των τηλεοπτικών αδειών, κάνοντας μάλιστα λόγο για «βαρύτατο πλήγμα για τη δημοκρατία».

Όπως επισήμανε την Παρασκευή στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της ΛΑΕ «είναι αδιανόητο η κυβέρνηση να έχει το μαχαίρι και το πεπόνι στο κρίσιμο θέμα αυτό και να λέει ποιος θα πάρει άδεια». Ο κ. Λαφαζάνης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «θέλει να έχει το πάνω χέρι στην πλύση εγκεφάλου του ελληνικού λαού».

Μίλησε δε για προσπάθειά της να κάνει τα ιδιωτικά κανάλια όπως την «κυβερνητικοκομματική» ΕΡΤ την οποία χαρακτήρισε ως «έκτρωμα στο οποίο δεν υπάρχουν άλλες απόψεις». «Αυτό θα είναι βαρύτατο πλήγμα για τη δημοκρατία» προειδοποίησε.

Όπως τόνισε δε, «η κυβέρνηση κάνει απανωτά πραξικοπήματα». «ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ τους ενώνει η καρέκλα, το μνημόνιο και τα λάφυρα της εξουσίας» επισήμανε ακόμη δηκτικά ερωτηθείς για το ενδεχόμενο κατάρρευσης της κυβερνητικής συμμαχίας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΛΑΕ ο Αλέξης Τσίπρας όχι μόνο είναι ο πρωθυπουργός που δεν υλοποίησε καμία από τις δεσμεύσεις του, αλλά έκανε και ακριβώς τα αντίθετα. Δήλωσε ακόμη ότι «η συνεργασία Λεβέντη – Τσίπρα αποτελεί φαρσοκωμωδία και θλιβερό θέαμα».

Νωρίτερα, "βολές" για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών εξαπέλυσε και ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος, λέγοντας ότι η κυβέρνηση θέλει να αλώσει το χώρο των ΜΜΕ, για να παράγει ειδήσεις μονομερώς και δεν έχει καμία σχέση με τη δημοκρατία όπως τη γνωρίζουμε στην ΕΕ. «Δεν είναι κόμμα του δυτικού ημισφαιρίου ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι κόμμα που προσπαθεί να επιβάλλει καθεστώς, δεν έχει καμία σχέση με τη δημοκρατία όπως την ξέρουμε» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Με πληροφορίες από skai.gr