Φ. Πιπιλή για προσυμφωνία Τσίπρα- Ιερώνυμου: Δεν δέχομαι να πετούν στα σκουπίδια χιλιάδες ιερείς

Φ. Πιπιλή για προσυμφωνία Τσίπρα- Ιερώνυμου: Δεν δέχομαι να πετούν στα σκουπίδια χιλιάδες ιερείς

Την αντίθεσή της στη προσυμφωνία Τσίπρα- Ιερώνυμου εξέφρασε με δηλώσεις της στο ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 η σύμβουλος του προέδρου της ΝΔ για θέματα πολιτισμού και καθημερινότητας, τονίζοντας ότι δεν δέχεται να «πετούν στα σκουπίδια 10.000 κληρικούς γιατί οι παπάδες προέρχονται από τα πιο λαϊκά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας».

«Είμαι ανέκαθεν υπέρ του διαχωρισμού κράτους - εκκλησίας. Αν ήθελε ο κ. Τσίπρας, είχε απόλυτο δικαίωμα να φέρει την κυβερνητική πολιτική στο υπουργικό συμβούλιο, να πάρει αποφάσεις για τη μισθοδοσία, να φέρει νομοσχέδιο στη Βουλή, να ψηφίσει η πλειοψηφία να τελειώνουμε. Τα κάνανε μπάχαλο και ο κ. Ιερώνυμος και λυπάμαι που το λέω γιατί εκ της θέσεώς του θα έπρεπε να είναι πολύ σεβαστός από όλους.

Αυτοί οι εναγκαλισμοί, αυτή η μυστική συμφωνία, το ό,τι διώχνουμε τους ιερείς για να προσλάβουμε 10 χιλιάδες στη θέση τους είναι μία φαρσοκωμωδία τραγική, δήλωσε στο ΘΕΜΑ 104,6 η σύμβουλος του προέδρου της ΝΔ για θέματα πολιτισμού και καθημερινότητας Φωτεινή Πιπιλή.

«Δεν δέχομαι να πετούν στα σκουπίδια 10 χιλιάδες κληρικούς γιατί οι παππάδες προέρχονται από τα πιο λαϊκά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας», πρόσθεσε.

Με αφορμή την υποψηφιότητα του Πέτρου Τατσόπουλου, η κ. Πιπιλή υπογράμμισε: «Έχει πει πολλές χοντράδες και το παραδέχεται. Ο Πέτρος Τατσόπουλος είναι ένας από τους πνευματικούς ανθρώπους, είναι συγγραφέας. Πάντα οι συγγραφείς ή αυτοί που ασχολούνται με τις τέχνες έχουν μία υπερβατική αντίληψη και πολλές φορές ξεφεύγουν. Ο κ. Τατσόπουλος έχει φάει πάρα πολύ ξύλο και από εμένα, bullying για τη στάση του το 2015. Δεν ήθελε να χαρακτηριστεί αποστάτης».

«Και οι δικές μου θέσεις στη ΝΔ πολύ συχνά ήταν μειοψηφικές, πρωτοστάτησα στην ανέγερση του τζαμιού. Πάντα είχα ''''μειοψηφικές'''' απόψεις αλλά στηρίζω τη γενική, ευρύτερη πολιτική της ΝΔ, πόσο δε μάλλον του κ. Μητσοτάκη που είναι πιο κοντά στο δικό μου προφίλ και του Πέτρου Τατσόπουλου, ο οποίος έχει πει τα μύρια όσα, το παραδέχεται και ο ίδιος αλλά εξηγεί που έχει κάνει λάθος και διευκρίνισε ότι δεν σημαίνει ότι θα αλλάξει ξαφνικά τις ιδέες του», πρόσθεσε.

Παράλληλα, η κ. Πιπιλή τόνισε ότι «αυτό που είχε πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την ανανέωση και διεύρυνση του κόμματος θα το κάνει με τις ανακοινώσεις που θα έρχονται μαζικά. Η ΝΔ χρειάζεται ανανέωση κυρίως σε γυναίκες, η ΝΔ είχε μία ανδροκρατική αντίληψη. Ο ΣΥΡΙΖΑ, στη συμμετοχή των γυναικών ήταν πάντα πολύ πιο ισορροπημένο».