Φ. Κουβέλης: Η ευκαιρία που υπάρχει για λύση δεν θα επανεμφανιστεί

Φ. Κουβέλης: Η ευκαιρία που υπάρχει για λύση δεν θα επανεμφανιστεί

Τώρα είναι η ευκαιρία για λύση του Σκοπιανού εκτιμά ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης.

Σε συνέντευξή του στο «Εθνος» αναφέρει ότι «αυτό που υπάρχει είναι η ωρίμανση των συνθηκών για λύση ενός χρονίζοντος προβλήματος. Είναι η ωρίμανση της πολιτικής βούλησης και των δύο πλευρών. Η ευκαιρία για λύση που υπάρχει τώρα δεν θα είναι εύκολο να επανεμφανιστεί».

Αναφορικά με το ποια είναι τα βήματα για τη λύση σημειώνει:  «Δεν θα έλεγα βήματα αλλά δύο φάσεις με ενδιάμεσες στάσεις. Πρώτη φάση είναι η διαπραγμάτευση και δεύτερη η εφαρμογή της συμφωνίας. Η διαπραγμάτευση μπορεί να είναι περίπλοκη, επίπονη και ίσως χρονοβόρα διαδικασία αλλά μπορώ να πω πως τη φάση αυτή την έχουμε διανύσει. Άρα, εφόσον οριστικοποιηθεί η συμφωνία από τους δύο πρωθυπουργούς, αυτό που μένει είναι η εφαρμογή, που είναι μια διαδικασία διαχειρίσιμη».

Τέλος για την στάση του κ. Καμμένου ο κ. Κουβέλης υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση συγκροτείται στη βάση μια πολιτικής συμφωνίας, η οποία είναι γνωστή και αφορά, ως προς τον τελικό στόχο, στην έξοδο από τα μνημόνια και την επιτροπεία.

«Από ΄κει και πέρα η κυβέρνηση διαχειρίζεται κυριαρχικά το σύνολο των ζητημάτων που αφορούν τη χώρα μας και τις αποφάσεις τις λαμβάνει το Κοινοβούλιο. Στο πλαίσιο αυτό κινείται και ο Πάνος Καμμένος. Τυχόν καταψήφιση της όποιας συμφωνίας στη Βουλή αποτελεί πολιτική επιλογή και δεν τίθεται ηθικό ζήτημα».