Φ. Γεννηματά: Εγώ επιλέγω και αξιολογώ τα στελέχη

Φ. Γεννηματά: Εγώ επιλέγω και αξιολογώ τα στελέχη

Της απόφασής της να μην τοποθετήσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας υπεραμύνθηκε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στον Alpha, ενώ έστειλε μήνυμα προς όλα τα στελέχη ότι εκείνη επιλέγει και αξιολογεί. 

Παράλληλα, προανήγγειλε κι άλλες αποφάσεις που θα προκαλέσουν αίσθηση, καθώς όπως είπε «αυτή ήταν μόνο η αρχή».

«Δεν υπάρχει προβληματισμός και αμηχανία στην παράταξη. Στον κόσμο μας, στους προοδευτικούς ψηφοφόρους, τους απογοητευμένους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ που αναζητούν ελπίδα. Και σ'' αυτούς στείλαμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα.
Ότι εμείς είμαστε εδώ, έχουμε ανοίξει την πόρτα, τους περιμένουμε κι εμείς εκφράζουμε τον προοδευτικό χώρο και αυτό που χρειάζεται είναι να ηττηθεί η πολιτική και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές», είπε η κα Γεννηματά. 

Νωρίτερα, η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, μιλώντας στον ΑΝΤ1, εξέφρασε τη λύπη της για την απόφαση του Ευάγγελου Βενιζέλου να μη διεκδικήσει επανεκλογή με σταυρό. «Στη θέση του θα διεκδικούσα τον σταυρό και την αξιολόγηση των ψηφοφόρων», δήλωσε, ενώ υποστήριξε ότι «το προφίλ του κ. Βενιζέλου δεν ταιριάζει με το μήνυμα που θέλουμε να δώσουμε, στους ψηφοφόρους που είναι απογοητευμένοι από τον ΣΥΡΙΖΑ». 

Η κ. Γεννηματά ξεκαθάρισε πως δεν μετάνιωσε για την επιλογή να τοποθετήσει τον Γιώργο Καμίνη επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ, αφήνοντας αιχμές για… ζήτημα ηθικής όσον αφορά την αντίδραση του Ευάγγελου Βενιζέλου. «Οι απουσίες σε αυτήν την μάχη διευκολύνουν τον ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε.

Απέρριψε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ απέφυγε να απαντήσει για το σενάριο συμμετοχής σε μία κυβέρνηση συνασπισμού υπό τη Νέα Δημοκρατία.

«Σε ό,τι με αφορά, δεν έχω να δώσω καμία εξήγηση», είπε η Φώφη Γεννηματά για το “θερμό επεισόδιο” με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, μετά την απόφασή της να θέσει επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας τον Γιώργο Καμίνη, ένα πρόσωπο, που κατά την Χαριλάου Τρικούπη, σηματοδοτεί την διεύρυνση του Κινήματος Αλλαγής. «Έκρινα ότι το προφίλ του κ. Βενιζέλου δεν ταιριάζει με το μήνυμα που θέλουμε να δώσουμε, στους ψηφοφόρους που είναι απογοητευμένοι από τον ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε. Επεσήμανε πως το Επικρατείας έχει έναν ξεχωριστό συμβολισμό και ότι δεν αποτυπώνει την προσφορά στο χθες, αλλά το πού θέλει να πάει το κόμμα αύριο. Αναγνώρισε την σημαντική προσφορά του κ. Βενιζέλου στην χώρα και στην παράταξη, ωστόσο υπογράμμισε πως τα στελέχη «αξιολογούνται και για την ηθική τους».

Ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, η Φώφη Γεννηματά ξεκαθάρισε πως τα σενάρια αυτά είναι «όχι απλώς ανυπόστατα, αλλά υποβολιμαία». «Πρέπει να τελειώσουμε με τις απομιμήσεις», είπε και χαρακτήρισε «αχταρμά» τον ΣΥΡΙΖΑ. «Εμείς είμαστε ο προοδευτικός πόλος», διεμήνυσε.