Φ. Γεννηματά: Το διακύβευμα είναι η αναγέννηση της προοδευτικής παράταξης και όχι ο αρχηγός της

Φ. Γεννηματά: Το διακύβευμα είναι η αναγέννηση της προοδευτικής παράταξης και όχι ο αρχηγός της

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον κ. Τσίπρα εξαπέλυσε η επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά μιλώντας σήμερα (Σάββατο) στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο ΣΕΦ. 

Όπως ανέφερε ο κα. Γεννηματά, οι του ΣΥΡΙΖΑ άνοιξαν το δρόμο στην μόνιμη επιτροπεία της χώρας, με τον «κόφτη» που θα ενεργοποιείται ερήμην της Βουλής οριζόντια σε προσυμφωνημένα «πεδία», μεταξύ των οποίων και οι μισθοί και οι συντάξεις που δήθεν διασφάλισε η «περήφανη» διαπραγμάτευση.

Δέσμευσαν την χώρα με πρόβλεψη Συμπληρωματικού Μνημονίου, με μέτρα που θα εντείνουν την φτώχεια, και τα οποία τίθενται άμεσα ως προαπαιτούμενα.

Προχώρησαν στην υπόσχεση άμεσης ψήφισης της φοροκαταιγίδας των έμμεσων φόρων, της διάταξης για την πώληση των κόκκινων δανείων και το νέο Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων το οποίο ουσιαστικά θα ελέγχεται από την τρόικα.

Αναφερόμενη στον κ. Τσίπρας τόνισε πως "απλώς αλλάζει καπέλα ανάλογα με τις υποσχέσεις που αφειδώς μοιράζει.

Πριν φορούσε το καπέλο του Τσάβες.

Τώρα προσπαθεί δήθεν να προβάρει το καπέλο του ευρωπαίου σοσιαλδημοκράτη.

Αύριο ίσως και του Λαϊκού κόμματος.

Δεν έχει κανένα πρόβλημα να φορέσει οποιαδήποτε καπέλο και να δώσει οποιαδήποτε υπόσχεση αρκεί να γαντζωθεί στην εξουσία"

Η πολιτική τους ηθική, πρόσθεσε,  έχει στον κεντρικό της πυρήνα το εξής:

Δεν έχει σημασία τι έλεγα ή ποιος ήμουν. Σημασία έχει να είμαι στην εξουσία.

Η εξουσία είναι το μεγάλο ιστορικό πλυντήριο καθώς τα ξεπλένει όλα!

Αυτό δεν είναι Αριστερά!

Η τερατογέννηση στις πλατείες του μίσους και του διχασμού βρήκε επιτέλους έκφραση στο οξύμωρο της Κυβέρνησης:

 Αριστεριστές στις αυταπάτες και νεοφιλελεύθεροι στις νομοθετικές πράξεις με τη βοήθεια ολίγον από ακροδεξιά απόληξη!

Αυτό δεν είναι Αριστερά, τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Σχετικά με την πρωτοβουλία για την δημιουργία του πόλου της Κεντροαριστεράς η κα Γεννηματά ανέφερε ότι "μόνο με τη συμπαράταξη των πολλών, τη δύναμη των πολιτών, μπορούμε να διαμορφώσουμε ένα ισχυρό προοδευτικό ρεύμα διακυβέρνησης. Όχι γιατί μας έλειψε η εξουσία αλλά γιατί λείπει από τη χώρα το εθνικό σχέδιο που θα τη βγάλει ξανά στο φως".

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε και στη ΝΔ λέγοντας πως "οι ομοιότητες στην στάση της Δεξιάς και του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι τυχαίες: και ο δύο τους χέρι - χέρι καταψήφιζαν και κατήγγειλαν όσο ήταν αντιπολίτευση.  Λίγο πριν τις εκλογές η ΝΔ παρουσίαζε τις δικές της δήθεν αυταπάτες στα Ζάππεια και ο ΣΥΡΙΖΑ στο περίφημο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης

Και βεβαίως ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ χέρι χέρι σε αγαστή συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια αποσιωπούν τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ 2004-2009, λες και δεν υπήρξε ποτέ.

Και όλα αυτά όταν η χώρα βούλιαζε, ο λαός μάτωνε, και το ΠΑΣΟΚ μόνο του προσπαθούσε να σηκώσει το βάρος!

Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα κόμμα βαθιά συντηρητικό, ανήκει στην πολιτική οικογένεια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, αποτελούσε και αποτελεί τον ιστορικό και ιδεολογικό μας αντίπαλο.

Καταλήγοντας η κα Γεννηματά τόνισε πως "μόνο μια αναγεννημένη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη μπορεί να καταστήσει αυτό το όραμα σε πολιτικό πρόταγμα που με την έγκριση των πολιτών μπορεί να ξεκινήσει για να γίνει πράξη".

"Χωρίς όρους , προαπαιτούμενα και μικρομεγαλίστικους ηγεμονισμούς που έχουν ταλανίσει το χώρο μας.

Και γι αυτό δήλωσα ξεκάθαρα πως το αληθινό διακύβευμα είναι η αναγέννηση της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης και όχι το ποιος θα είναι ο αρχηγός της.

Οι ανοιχτές και δημοκρατικές διαδικασίες βάσης με όρους κοινωνίας, τα λύνουν εύκολα αυτά.

Δεν αθροίζουμε μηχανισμούς, αλλά διαμορφώνουμε τους όρους και τις προϋποθέσεις για να βγει μπροστά ένα δημοκρατικό προοδευτικό κίνημα εθνικής αναγέννησης.

Αυτό είναι το μεγάλο και το σπουδαίο. Το μείζον κατέληξε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.