Φ. Γεννηματά: Ήταν γνωστό ποια ήταν η Μ. Λοΐζου - Δεν γνώριζε ο Τσίπρας ποια έβαζε;

Φ. Γεννηματά: Ήταν γνωστό ποια ήταν η Μ. Λοΐζου - Δεν γνώριζε ο Τσίπρας ποια έβαζε;

Αιχμές κατά του πρωθυπουργού μετά τις αποκαλύψεις ότι η Μυρσίνη Λοΐζου εισέπραττε για 5,5 χρόνια τη σύνταξη της μητέρας της, άφησε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN διερωτώμενη «δεν γνώριζε ο Τσίπρας ποια έβαζε; Ήταν γνωστό ποια ήταν η γυναίκα αυτή από πριν», ενώ σημείωσε πως «είχαμε ανατριχιάσει από τις προκλητικές δηλώσεις της για τα επεισόδια»

Παράλληλα, η κ. Γεννηματά σχολίασε και τις προσπάθειες του πρωθυπουργού να πάρει στελέχη από το ΚΙΝΑΛ, αναφέροντας ότι «δεν με ανησυχεί η προσπάθεια, γιατί δεν έχει αποτέλεσμα. Έχουμε συσπείρωση και βλέπουμε ένα προοδευτικό ρεύμα σε ολόκληρη την χώρα. Υπάρχει ένας πολιτικός-ιδεολογικός αχταρμάς στην κυβέρνηση. Δεν φοβάμαι διαρροές. Για κάθε ένα που χάνεται, άλλοι 1000 έρχονται. Το ζω και το βλέπω»

Για τις εκλογές η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ εξέφρασε την πεποίθηση ότι «ο Τσίπρας δεν θέλει να κουνηθεί από την καρέκλα του. Χθες έπρεπε να είχαν γίνει εκλογές. Τίποτα δεν τους βγαίνει. Να ορίσουν τώρα ημερομηνία εκλογών».

Ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης μετά τις εκλογές απάντησε ότι «οι άλλοι πρέπει να τοποθετηθούν απέναντι στον ελληνικό λαό το τι θα κάνουν αμέσως μετά τις εκλογές. Εμείς ως ΚΙΝΑΛ έχουμε το "σχέδιο Ελλάδα"». Το ΚΙΝΑΛ θα συμπράξει με όποιον συμφωνήσει με το σχέδιο μας. Αυτοί όμως δεν έχουν πει τι θα πράξουν ακόμα. Δεν θα γίνουμε μέρος των προβλημάτων. Θέλουμε λύση».

Ακόμα, αναφερόμενη στις δηλώσεις Σκουρλέτη για επεισόδια στις εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου η Φώφη Γεννηματά είπε «ότι ζούμε το άκρον άωτον του θράσους. Δεν εκπλήσσομαι με αυτά», ενώ ξεκαθάρισε πως το μνημόνιο δεν έχει φύγει και αυτό το βλέπουμε καθαρά με την επιτροπεία που παραμένει στην Ελλάδα και την απώλεια της «α΄κατοικία από τους πλειστηριασμούς».