Φ. Γεννηματά σε Κυρ. Μητσοτάκη: Όλοι μαζί δίνουμε τη μάχη κατά της πανδημίας

Φ. Γεννηματά σε Κυρ. Μητσοτάκη: Όλοι μαζί δίνουμε τη μάχη κατά της πανδημίας

Θετικά σχολίασε η Φώφη Γεννηματά, στη δευτερολογία της, το ενδεχόμενο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να συναντηθεί με τον Ταγίπ Ερντογάν. «Μια τέτοια συνάντηση θα μπορούσε να ήταν χρήσιμη και με την κατάλληλη προετοιμασία ώστε να μην εξελιχθεί σε φιάσκο, υπό τον απαράβατο όρο ότι θα έχει σταματήσει οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια της Τουρκίας. Θεωρώ ότι αυτό μπορεί να συμφωνηθεί εδώ μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών», ανέφερε η κ. Γεννηματά.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής αναφέρθηκε στην εξέλιξη των εμβολισμών υπό τα δεδομένα που διαμορφώνει η ανακοίνωση της Pfizer για καθυστερήσεις στις παραδόσεις των δόσεων τονίζοντας ότι μπορεί να κυβέρνηση να εμβολιάσει ακόμη 50.000 πέραν όσων έχουν εμβολιαστεί αλλά προχωρά με αργούς ρυθμούς. Κάλεσε την κυβέρνηση να ενισχύσει το ΕΣΥ υπό τον φόβο ενός τρίτου κύματος για να μην «πιαστείτε απροετοίμαστοι».

Η κ. Γεννηματά επέμεινε απευθυνόμενη στον κ. Μητσοτάκη πως η κατάσταση τον Νοέμβριο ξέφυγε από την κυβέρνηση και δεν ευσταθεί ότι υπήρξε απότομη άνοδος και πρόσθεσε ότι αμφισβητείται η μεθοδολογία στην καταγραφή των κρουσμάτων κι έτσι δεν είναι αξιόπιστα τα στοιχεία προς τους επιστήμονες.

Για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών στις επιχειρήσεις και την οικονομία σημείωσε πως απαιτούνται άμεσα μέτρα στήριξης στα οποία μεταξύ άλλων να περιλαμβάνονται γενναία ρύθμιση των οφειλών, το 80% τη πληρωτέας προκαταβολής να ρυθμιστεί, να παγώσουν άμεσα οι πλειστηριασμοί.

«Όλοι μαζί δίνουμε την μάχη κ. Πρωθυπουργέ, απέναντι στη πανδημία. Δεν είμαστε αντίπαλοι. Ακούστε τις προτάσεις μας για να την ξεπεράσουμε», κατέληξε η Φώφη Γεννηματά.