Φ. Γεννηματά: Όσο γρηγορότερα γίνουν εκλογές τόσο καλύτερα θα είναι για τον τόπο

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018, 16:50 - Τελευταία ενημέρωση: 18:31
-A +A
Φ. Γεννηματά: Όσο γρηγορότερα γίνουν εκλογές τόσο καλύτερα θα είναι για τον τόπο

Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΚΙΝΑΛ, ενόψει της συνόδου της Κεντρικής Επιτροπής την Κυριακή, κεντρικό θέμα συζήτησης είναι πέραν των πολιτικών εξελίξεων και η συγκρότηση των ψηφοδελτίων, από τα οποία περίπου το 60% είναι έτοιμα παρότι υπάρχουν τριβές και ενστάσεις από τη πλευρά της ΔΗΜΑΡ για αποκλεισμό της από πιθανές εκλόγιμες περιφέρειες.

Η αφορμή είναι το γεγονός ότι ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος αντιμετωπίζει θετικά τη Συμφωνία των Πρεσπών και έχει εκφράσει την πρόθεση να την ψηφίσει.

Το κλίμα οξύνθηκε ωστόσο χτες όταν αποκλείστηκε από το ψηφοδέλτιο του νομού Άρτας ο προτεινόμενος από τη ΔΗΜΑΡ υποψήφιος, δημοσιογράφος Χρήστος Μέγας, προκειμένου να προωθηθεί ο πρώην βουλευτής Χρήστος Γκόγκας.

Η ΔΗΜΑΡ δια του γραμματέας της Στέργιου Καλπάκη απείλησε ότι αν δεν εισακουστεί η πρόταση της, θα αποσύρει τους υποψηφίους της από τα ψηφοδέλτια του ΚΙΝΑΛ.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής επανέλαβε ότι το κόμμα της διεκδικεί καθαρή εντολή για να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην πραγματική έξοδο από την κρίση και την ανασυγκρότηση της χώρας. «Έχουμε κόψει την αποπροσανατολιστική συζήτηση με ποιους θα πάμε την επομένη των εκλογών. και γι αυτό εντείνουν τις επιθέσεις τους εναντίον μας. Εμείς μιλάμε για το τι πρέπει να γίνει στον τόπο, και δεν πρόκειται να κάνουμε εκπτώσεις, ούτε θα αποφασίσουμε ερήμην της θέλησης του ελληνικού λαού».

Επισήμανε, επίσης, ότι το Κίνημα Αλλαγής είναι απόλυτα έτοιμο για την καθοριστική μάχη των εκλογών, σημειώνοντας ότι το κλίμα στο εσωτερικό του είναι πολύ καλύτερο από αυτό που κάποιοι θέλουν να παρουσιάσουν.

Η Φώφη Γεννηματά, πάντως, συνεχάρη την Επιτροπή Ψηφοδελτίων για το δύσκολο έργο της και επισήμανε ότι πρόκειται για «ψηφοδέλτια με μεγάλη ανανέωση, με συμμετοχή πολλών νέων γυναικών και ανδρών, αλλά και με πολλά καταξιωμένα στις τοπικές κοινωνίες στελέχη, άξιους ανθρώπους από τους χώρους της επιστήμης, των επιχειρήσεων, των κοινωνικών κινημάτων».

Σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις η Φώφη Γεννηματά τόνισε ότι:"Αυτό που ενδιαφέρει τους πολίτες δεν είναι πότε θα φύγουν οι ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση αλλά πότε θα φύγουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ όλοι μαζί", σημειώνοντας ότι: "Όσο γρηγορότερα γίνουν οι εκλογές τόσο καλύτερα θα είναι για τον τόπο. Όλοι γνωρίζουν ότι αυτός ο ευκαιριακός και τυχοδιωκτικός κυβερνητικός συνασπισμός είναι ετοιμόρροπος, τρίζει μπροστά στην επερχόμενη ήττα".

Η κ. Γεννηματά πρόσθεσε ότι «η επιστροφή της Δεξιάς δεν είναι λύση για τη χώρα και θα οδηγήσει σε νέα αδιέξοδα», σημειώνοντας ότι η τεχνητή πόλωση, οι κατασκευασμένες κοκορομαχίες δεν αφορούν τον κόσμο, ούτε απαντούν στις αγωνίες και τα προβλήματα του.

Στη συνέχεια κατηγόρησε την κυβέρνηση και τη ΝΔ πως «ποντάρουν στην πόλωση και το διχασμό με την κρυφή ελπίδα ότι θα λεηλατήσουν τη δημοκρατική παράταξη, την προοδευτική πολιτική δύναμη εθνικής ευθύνης». «Θα μείνουν όμως με την ελπίδα».

Φωτογραφία: intime.news

Διαβάστε ακόμα: 

- Θ. Θεοχαρόπουλος: Η τελική στάση της ΔΗΜΑΡ για τη συμφωνία θα κριθεί από τις εγγυήσεις της πΓΔΜ

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή 21/06/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα