Φ. Γεννηματά: «Όποιος με αμφισβητεί, ας θέσει θέμα εκλογής εντός ΚΙΝΑΛ»

Φ. Γεννηματά: «Όποιος με αμφισβητεί, ας θέσει θέμα εκλογής εντός ΚΙΝΑΛ»

Το γάντι σε όσους την αμφισβητούν πέταξε η Φ. Γεννηματά καλώντας τους να θέσουν το ζήτημα στα όργανα του ΚΙΝΑΛ. «Κανείς δεν θα "παίξει" με τα σύμβολα του ΠΑΣΟΚ και το συναίσθημα των ανθρώπων που το στηρίζουν. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να χρησιμοποιήσει το ΠΑΣΟΚ ως "σφραγίδα διαπραγμάτευσης" για τις προσωπικές του επιδιώξεις». τόνισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ κατά την ομιλία της στη Λάρισα, σε εκδήλωση για τα 45 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ.

Η κα Γεννηματά ανέφερε πως δεν είναι ώρα για «μάχη οπισθοφυλακής» και επίδειξη δήθεν Πασοκικού πατριωτισμού, «είναι ώρα μάχης για το παρόν και το μέλλον του τόπου και της παράταξης. Όποιος όμως δεν τα αντιλαμβάνεται αυτά και παραμένει προσκολλημένος στις προσωπικές του φιλοδοξίες ας έρθει στο Κίνημα Αλλαγής, υπάρχουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες να θέσει θέμα νέας εκλογής, ενάμιση χρόνο μετά την εκλογή από τη βάση από 220.000 ανθρώπους της παράταξης», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η κα Γεννηματά κατέστησε σαφές ότι ο σύγχρονος πολιτικός φορέας που εκφράζει τον προοδευτικό χώρο είναι το Κίνημα Αλλαγής. «Σε κάθε περίπτωση καθιστώ για μια ακόμα φορά σαφές πως όλη η προσπάθειά μας εξελίσσεται μέσα από το Κίνημα Αλλαγής. Έχουμε ομόφωνη απόφαση του Συνεδρίου μας ότι τα κόμματα κάνουν ένα βήμα πίσω, όχι άλλη σύγχυση στη βάση μας. Μόλις πριν από 5 μήνες. 65.000 μέλη μας εξέλεξαν δημοκρατικά τους αντιπροσώπους μας για το Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής και αυτοί ομόφωνα, αποφάσισαν την ενιαία λειτουργία του κόμματος μας. Οι αποφάσεις αυτές του ανώτερου οργάνου του κόμματος, ειδικά όταν είναι τόσο πρόσφατες, δεν μπορούν να τίθενται υπό αμφισβήτηση».

 

Η κα Γεννηματά απάντησε σε υψηλούς τόνους απευθυνόμενη σε όσους επιχειρούν να αμφισβητήσουν τη συνεισφορά του ΠΑΣΟΚ στο Κίνημα Αλλαγής υπογραμμίζοντας: «Κάποιοι ξαφνικά θυμήθηκαν να δηλώσουν ότι αγωνιούν για το ΠΑΣΟΚ και το μέλλον του. Με μερικά χρόνια καθυστέρηση βέβαια. Δεν αγωνιούσαν όταν έφτασε εκλογικά στο 4% και δημοσκοπικά στο 2,8%. Δεν αγωνιούσαν για την κατάληψη του χώρου μας από το ΣΥΡΙΖΑ όταν έγινε Κυβέρνηση και αγωνιούν τώρα που είναι αντιπολίτευση. Δεν αγωνιούσαν όταν ήμασταν 7ο κόμμα στη Βουλή, αγωνιούν τώρα που το Κίνημα Αλλαγής καθιερώθηκε στο κέντρο του πολιτικού συστήματος ως ο προοδευτικός πόλος, τρίτο κόμμα με διπλάσιο ποσοστό».

Στην ομιλία της η κα Γεννηματά άσκησε οξεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας για τη «περίφημη κυβερνώσα αριστερά που δοκιμάστηκε και απέτυχε».

Για να τονίσει πως «υποτιμούν την νοημοσύνη των Ελλήνων δημοκρατών, των Ελλήνων σοσιαλιστών και σοσιαλδημοκρατών όσοι πιστεύουν ότι μια επανατοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ κατά δήλωσή του στην κεντροαριστερά, θα είναι το όχημα επανόδου του κ. Τσίπρα στην εξουσία».