Φ. Γεννηματά: Ο τόπος χρειάζεται εκλογές τώρα

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018, 12:42
-A +A
Φ. Γεννηματά: Ο τόπος χρειάζεται εκλογές τώρα

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σχέση με την Κεντροαριστερά και ούτε πρόκειται να αποκτήσει», δηλώνει σε συνέντευξή της στην εφημερίδα "Real News", η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, καλώντας σε «στρατηγική ήττα» του ΣΥΡΙΖΑ και αποσαφηνίζοντας ότι αυτό σημαίνει «να μειωθεί σημαντικά η κοινοβουλευτική τους δύναμη και κατ' επέκταση η πολιτική τους επιρροή».

Όπως αναφέρει είναι απαραίτητο ώστε: «Να μην μπορεί να «μπλοκάρει» τη φυγή προς τα εμπρός που έχει ανάγκη η χώρα. Σημαίνει να ηττηθεί ο διχαστικός πολιτικός τους λόγος, ο λαϊκισμός και οι καθεστωτικές τους πρακτικές. Αυτή όμως η στρατηγική και όχι συγκυριακή τους ήττα, αλλά και η αποτροπή της παλινόρθωσης της δεξιάς έχει ως προϋπόθεση ένα ισχυρό Κίνημα Αλλαγής. Αυτό ακριβώς είναι και το διακύβευμα των επόμενων εκλογών».

Πρόσθεσε δε για το ΣΥΡΙΖΑ ότι «καβάλησαν το κύμα αγανάκτησης, είπαν ένα βουνό ψέματα, συγκυβερνούν με την ακροδεξιά του Καμμένου και εφαρμόζουν τις πιο αντιλαϊκές πολιτικές. Εξελίχθηκαν στους πιο πιστούς εκτελεστές των εντολών των πιο συντηρητικών κύκλων της Ευρώπης».

Αναφέρει ότι «ο τόπος χρειάζεται εκλογές τώρα», καθώς «η Ελλάδα δεν αντέχει μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο μέσα σε αυτό το νοσηρό κλίμα πόλωσης και διχασμού», σημειώνοντας ότι αυτό το κλίμα καλλιεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Χαρακτηρίζει την ισχυρή εντολή που ζητά για το Κίνημα Αλλαγής και για μια προοδευτική ατζέντα διακυβέρνησης ως «διαβατήριο αξιοπιστίας της χώρας», προσθέτοντας ότι η χώρα «δεν μπορεί να προχωρήσει με τις επικίνδυνες δεσμεύσεις του κ. Τσίπρα» και θέτοντας ως προτεραιότητα την μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος και την περαιτέρω αναδιάρθρωση του χρέους ώστε να υπάρξει «δημοσιονομικός χώρος για την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή».

Σημειώνει ότι το Κίνημα Αλλαγής με το "Πρόγραμμα Ελλάδα" έχει ως στόχο την «επανεκκίνηση της οικονομίας, με προσέλκυση επενδύσεων μείωση της εξοντωτικής φορολογίας, επαναστατικές αλλαγές στο κράτος, παραγωγή πλούτου και αναλογική κατανομή του», χωρίς ταυτόχρονα στο «πλαίσιο αυτό να τάζουμε λαγούς με πετραχήλια».

Η κ. Γεννηματά καθιστά σαφές ότι το Κίνημα Αλλαγής «δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε κυβέρνηση που θα συνεχίσει την ίδια αδιέξοδη συνταγή των φόρων και της διάλυσης της μεσαίας τάξης».

Αναφορικά με τις συντάξεις, είπε ότι «η κυβέρνηση προχώρησε στην περικοπή των συντάξεων, ενώ αυτό δεν ήταν καθόλου αναγκαίο», χαρακτήρισε άδικο τον νόμο Κατρούγκαλου «ο οποίος πρέπει να αλλάξει συνολικά και να μην εφαρμοστεί». Είπε ότι οι συντάξεις δεν πρέπει να περικοπούν το 2019, υπενθύμισε ότι το Κίνημα Αλλαγής είχε καταθέσει σχετική πρόταση νόμου, προσθέτοντας «οι συντάξεις σφαγιάζονται με ευθύνη του κ. Τσίπρα ως δήθεν αντίβαρο για να κερδίσει τα αντίμετρα».

Κληθείσα να σχολιάσει την προσέγγιση Ευρωπαίων σοσιαλδημοκρατών με τον Αλ. Τσίπρα είπε «η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία δεν έχει να κερδίσει τίποτα από τη συνεργασία με τους κάθε είδους λαϊκιστές. Που πράττουν δεξιά και παριστάνουν την Αριστερά. Ο κ. Τσίπρας είναι αριστερός στα πίτουρα και δεξιός στο αλεύρι».

«Οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές σήμερα χρειάζονται νέο προοδευτικό πρόσωπο και όχι "αριστερά" προσωπεία», καταλήγει στην συνέντευξή της η κ. Γεννηματά.

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή 19/07/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα