Φ. Γεννηματά: Αμετανόητος και προκλητικός ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ

Φ. Γεννηματά: Αμετανόητος και προκλητικός ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ

Σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή την ομιλία του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, άσκησε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας ότι ήταν «αμετανόητος και προκλητικός», ενώ αναφερόμενη στις συντάξεις σημείωσε πως «είναι δέσμιος των αποφάσεων που έχει πάρει και του Μνημονίου που υπέγραψε».

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια ομάδα οπορτουνιστών που κυβερνά «καιροσκοπικά», δίχως να νοιάζεται για τους πολίτες και τάζει παροχές τις οποίες θα κληθούν να υλοποιήσουν επόμενες κυβερνήσεις, δήλωσε η Φώφη Γεννηματά, ενώ υπογράμμισε ότι Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε «αμετανόητος και προκλητικός» στην ΔΕΘ, λέγοντας πως πάγια πολιτική του είναι να μοιράζει φτώχεια και «ψίχουλα» στους πολίτες ώστε να τους δημιουργεί την εντύπωση ότι τον χρειάζονται.

Ο κ. Τσίπρας «μας έχει δέσει χειροπόδαρα» όσον αφορά τις συντάξεις, είπε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, σημειώνοντας πως η χώρα πετύχαινε ούτως ή άλλως τους στόχους στην εξοικονόμηση πόρων από το ασφαλιστικό. Ο πρωθυπουργός «είναι δέσμιος των αποφάσεων που έχει πάρει και του Μνημονίου που υπέγραψε», προσέθεσε και τόνισε πως η περικοπή των συντάξεων που τώρα υπόσχεται ότι θα εμποδίσει η κυβέρνηση ήταν μέτρο που η ίδια προνομοθέτησε και έχει επανειλημμένα δεσμευθεί ότι θα εφαρμόσει.

«Πώς αφήσαμε πίσω τα μνημόνια όταν επέμενε και δόξαζε τα πλεονάσματα; Αφού είναι αχρείαστο το μέτρο των συντάξεων γιατί πήγε και μας δέσμευσε;», διερωτήθηκε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Υπογράμμισε δε ότι η χώρα δεν θα βγει ποτέ από καθεστώς λιτότητας όσο η κυβέρνηση διατηρεί τους «εξοντωτικούς φόρους» σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά προκειμένου να πετύχει τα πρωτογενή πλεονάσματα που η ίδια αποδέχτηκε και κατέληξε, μεταξύ άλλων: «Περίμενα πως μετά από τόσα χρόνια θα ανέβαινε στη ΔΕΘ και θα αναλάμβανε κάποιες ευθύνες, θα έλεγε μερικές αλήθειες. Τίποτα. Ανακοινώνει παροχές για την επόμενη κυβέρνηση».