Φ. Γεννηματά: Ο ΣΥΡΙΖΑ επιβάλλει κόφτες στην προστασία των πιο αδύναμων

Φ. Γεννηματά: Ο ΣΥΡΙΖΑ επιβάλλει κόφτες στην προστασία των πιο αδύναμων

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ επιβάλλει κόφτες, στην προστασία των πιο αδύναμων» καθώς, όπως τόνισε, με τη ρύθμιση που έφερε δεν προστατεύονται πλέον τα νοικοκυριά που μπορεί να βρεθούν σε αδυναμία, περιορίζεται ο αριθμός όσων μπορούν να υπαχθούν και πως υπάρχουν σοβαρότατα γραφειοκρατικά εμπόδια και πολλές ασάφειες ενώ χαρακτήρισε απάνθρωπο να χάνουν οι άνθρωποι την πρώτη τους κατοικία.

«Έχουμε καταθέσει, το Κίνημα Αλλαγής, συγκεκριμένη πρόταση νόμου για τα κόκκινα δάνεια. Με τρεις φράσεις: Απόλυτη προστασία της πρώτης κατοικίας για μικρούς και μεσαίους δανειολήπτες, πάγωμα οφειλής των ευπαθών ομάδων και τρίτον, κούρεμα δανείου εάν είναι ενήμερη η ρύθμιση της οφειλής», ανέφερε η κ. Γεννηματά καλώντας τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ να τη στηρίξουν.

Για τις εκλογικές επιδιώξεις και του στόχους του Κινήματος Αλλαγής η Φώφη Γεννηματά εξέφρασε την αισιοδοξία της πως είναι πιο ισχυρό από ποτέ, δυναμώνει κάθε μέρα, έχει σοβαρές δυνατότητες να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο το επόμενο διάστημα στις πολιτικές εξελίξεις.

«Πιστεύω ότι θα πάει πολύ καλά σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις που έχουμε μπροστά μας», ανέφερε και άσκησε δριμεία κριτική στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι καμία απολύτως σχέση δεν έχουν όσα κάνει μ'' ένα προοδευτικό κόμμα. Ωστόσο υπογράμμισε ότι «τίποτα δεν μας χωρίζει από τους πραγματικά προοδευτικούς πολίτες που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ».

Σημείωσε ότι δυο φορές βρέθηκε η χώρα στα πρόθυρα άτακτης χρεοκοπίας το 2015 με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και η δεύτερη ήταν μετά τη θητεία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας του 2004-2009. Κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία για τεράστιες ευθύνες που οδήγησαν την Ελλάδα στην κρίση και στα μνημόνια, τις οποίες δεν έχει αναλάβει μέχρι σήμερα και που μαζί προσπαθεί ν'' αποκρύψει με το ΣΥΡΙΖΑ.

Η Φώφη Γεννηματά κατέστησε σαφή τη θέση του Κινήματος Αλλαγής για τις μετεκλογικές συνεργασίας λέγοντας: «Το Κίνημα Αλλαγής δεν πρόκειται να συμμετέχει σε κυβερνήσεις που θα συνεχίσουν τη συντηρητική πολιτική που ασκεί όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Ακροδεξιάς θέλουμε δύναμη για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε το σχέδιο Ελλάδα που είναι μια ολοκληρωμένη πρόταση για την ανάπτυξη αλλά και την κοινωνική δικαιοσύνη, δηλαδή μια πρόταση πραγματικά προοδευτική. Για μένα δεν υπάρχει πήχης, όλα είναι ανοιχτά, πολλοί μας επαναξιολογούν και τώρα έχουν τη δυνατότητα να μας συγκρίνουν όλους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία intime news