Ο Μητσοτάκης συνεχίζει «τις ίδιες δεσμεύσεις και τις ίδιες πολιτικές»

Ο Μητσοτάκης συνεχίζει «τις ίδιες δεσμεύσεις και τις ίδιες πολιτικές»

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Επίθεση στην νέα κυβέρνηση εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά από το βήμα της Βουλής στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων. Συγκεκριμένα, υπογράμμισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει «τις ίδιες δεσμεύσεις και τις ίδιες πολιτικές» ενώ χαρακτήρισε τις δηλώσεις της κυβέρνησης «αόριστες, ατεκμηρίωτες και γενικόλογες».

Μάλιστα, σημείωσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε σε μια έκθεση ιδεών! «Οι 6 αλήθειες σας κρύβουν αντίστοιχα ψέματα», είπε και σημείωσε πως απαιτείται αλλαγή των δεσμεύσεων που ο Αλ. Τσίπρας είχε βάλει την υπογραφή του. «Το ότι δεν αναφερθήκατε στις νάρκες που παραλάβατε το κάνατε γιατί είστε αποφασισμένος να συνεχίζετε στο ίδιο δρόμο», προσέθεσε η Φ. Γεννηματά και άσκησε κριτική στα μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα.

«Εγγυηθήκατε τα μεγάλα πλεονάσματα και εκχώρηση πλούτου για 99 χρόνια. Ίδιες δεσμεύσεις σημαίνει ίδιες πολιτικές στο ίδιο έργο θεατές», τόνισε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής.

Σε ότι αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών υποστήριξε ότι «οι κωλοτούμπες συνεχίζονται και από αυτή την κυβέρνηση. Οι υπουργοί σας μόνο συγχαρητήρια δεν έχουν δώσει στον κύριο Κοτζιά», επαναλαμβάνοντας ότι το Κίνημα Αλλαγής παραμένει σταθερό στη θέση του: «Η συμφωνία είναι κακή».

Παράλληλα, άσκησε κριτική για τους διορισμούς των Γενικών Γραμματέων, ισχυριζόμενη ότι ο πρωθυπουργός «είναι δέσμιος της πελατειακής αντίληψης της παράταξης». 

Αναφερόμενη στη ΔΕΗ είπε πως η προηγούμενη κυβέρνηση την έφερε σε ένα αδιέξοδο και κάλεσε την κυβέρνηση να φέρει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο. Σημείωσε, τέλος, ότι πρέπει να γίνει εξεταστική επιτροπή για τις εξελίξεις στην οικονομία από το 2001. «Σας καλωσορίζουμε στην Ελλάδα γιατί μετά από τόσα χρόνια ψελλίσατε κάτι για τις ευθύνες της δεξιάς, τώρα που είστε στην αντιπολίτευση και δεν έχετε ανάγκη τη στήριξη τους», είπε απευθυνόμενη προς τον Αλ. Τσίπρα.