Φ. Γεννηματά: Ο λαός θα στείλει μήνυμα αλλαγής στις ευρωεκλογές

Φ. Γεννηματά: Ο λαός θα στείλει μήνυμα αλλαγής στις ευρωεκλογές

«Η χώρα μας πληρώνει ακόμα ακριβά το μάρμαρο των συγκρούσεων, της πόλωσης και του διχασμού. Πληρώνει ακριβά την ανεύθυνη στάση κομμάτων και ηγεσιών που μετά τα Ζάππεια και τη Θεσσαλονίκη ήρθαν ακόμα και χθες στη Βουλή χωρίς να έχουν πάρει κανένα μάθημα από τη στάση τους. Δεν μπορούν να κοιτάξουν πέρα από τις προσωπικές φιλοδοξίες και ματαιοδοξίες, τις πραγματικές ανάγκες ενός λαού που συνεχίζει να υποφέρει. Είναι η ώρα για αλλαγή, για προοδευτική ανατροπή», τόνισε μεταξύ άλλων η Φώφη Γεννηματά, σε εκδήλωση του Οικονομικού Επιμελητηρίου στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η. κ. Γεννηματά εξέφρασε τη βεβαιότητά της ότι ο ελληνικός λαός θα στείλει μήνυμα αλλαγής για την Ελλάδα και την Ευρώπη στις ευρωεκλογές, άσκησε δριμεία κριτική στη κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι «στηρίζεται στο πελατειακό κράτος, στη σπατάλη, στα κρατικοδίαιτα οικονομικά συμφέροντα, είναι αδύναμη και ανίκανη να οδηγήσει στην οριστική έξοδο από την κρίση, στην ανάπτυξη, στη δημιουργία θέσεων εργασίας».

«Η κυβερνητική οικονομική πολιτική συνεχίζει και χαρακτηρίζεται από το τρίπτυχο λιτότητα-υπερφορολόγηση-μείωση των κοινωνικών παροχών» είπε η κ Γεννηματά για να διατυπώσει τη θέση ότι «η Ελλάδα μπορεί να διασφαλίσει μια διαφορετική πορεία για την οριστική έξοδο από την κρίση. Όχι όμως με επιστροφή σε πολιτικές του χθες, όπως προτείνει η Νέα Δημοκρατία, που δεν φαίνεται να διδάχθηκε από τις καταστροφικές συνέπειες της οικονομικής πολιτικής της Καραμανλικής περιόδου που οδήγησαν στην κρίση και στα μνημόνια, που εμμένει σε πολιτικές που οδηγούν στην ασυδοσία της αγοράς, που εξυπηρετούν τους λίγους και ισχυρούς και όχι τους πολλούς αφήνοντας στο περιθώριο μεγάλο μέρος του λαού, και ιδιαίτερα τους κοινωνικά αδύναμους».

Υποστήριξε ότι η ΝΔ «παίζει» μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ το επικίνδυνο παιχνίδι της πόλωσης και του διχασμού, καλλιεργώντας ένα fake δικομματισμό. «Προσπαθούν να κρύψουν πόσο πραγματικά μοιάζουν. Χωρίς βέβαια να τους ενδιαφέρει ότι με την γκρίζα εικόνα που δημιουργούν, τις λογικές εξόντωσης των πολιτικών αντιπάλων, την σκανδαλολογία και τον ρεβανσιμό, απομακρύνουν κάθε προοπτική σοβαρών επενδύσεων που θα συμβάλουν στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ