Φ. Γεννηματά: Ο κόσμος τρέχει να φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ

Παρασκευή 01 Μαρτίου 2019, 10:04
-A +A
Φ. Γεννηματά: Ο κόσμος τρέχει να φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Πολύχρωμο» χαρακτήρισε το χώρο της κεντροαριστεράς η Φώφη Γεννηματά, υποστηρίζοντας ότι «γι’αυτόν το λόγο ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει θέση, γιατί έφτιαξε τη νέα δεξιά». 

Ειδικότερα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ τόνισε ότι «ο κόσμος τρέχει να φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ» και εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για τα οικονομικά μέτρα των τελευταίων ετών.

Κληθείσα να σχολιάσει το γεγονός ότι και το κόμμα της ψήφισε το τρίτο μνημόνιο το 2015, είπε πως τότε στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών ο Πρωθυπουργός τους είχε πει ότι οι δανειστές δεν θεωρούσαν αξιόπιστη την κυβέρνηση και ζητούσαν την υπογραφή και της αντιπολίτευσης για τη συμφωνία.

«Ποιος σοβαρός άνθρωπος θα έπαιρνε το ρίσκο;», διερωτήθηκε και δήλωσε ότι όταν απεύθυνε έκκληση στον Αλέξη Τσίπρα να μην προκηρύξει εκλογές, αλλά να φτιάξει εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, για να αλλάξουν οι όροι της συμφωνίας, εκείνος τη διαβεβαίωσε πως δε θα πάει σε εκλογές.

«Δεν προλαβαίνω να φτάσω στο νησί με την οικογένειά μου και έχει προκηρύξει εκλογές. Όταν τον ρώτησα γιατί, μου είπε ‘πρέπει να ελέγξω το κόμμα μου’», σημείωσε σχετικά με τότε.

«Όχι διχασμός και νέες περιπέτειες», δήλωσε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής κληθείσα να απαντήσει στο τι θα κάνει η παράταξή της μετά τις εκλογές.

«Έχουμε το εθνικό σχέδιο για την έξοδο από την κρίση. Οι άλλοι για να μην φαίνονται τα προβλήματα των πολιτικών τους σκοτώνονται μεταξύ τους, όχι για την ουσία, αλλά για την εξουσία», είπε αναφερόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ και την Νέα Δημοκρατία, σχολιάζοντας πως «είναι και οι δύο το ίδιο πράγμα».

«Εμείς θέλουμε δύναμη από το λαό να υλοποιήσουμε το σχέδιό μας», σημείωσε ερωτηθείσα για τυχόν μετεκλογικές συνεργασίες, συμπληρώνοντας πως «το αν θα έχουμε τη δύναμη να επιβάλουμε το πρόγραμμά μας, θα φανεί την επομένη των εκλογών», ενώ εκτίμησε ότι «θα είναι διψήφιο το ποσοστό μας στις εκλογές», εκτίμησε.

 

Παράλληλα, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «στηρίζεται στην καραμανλική συνιστώσα για να κυβερνήσει» και σημείωσε πως «δεν έχω δει τον Καραμανλή να παίρνει θέση για το τι γίνεται, αλλά αφήνει τα στελέχη του να στηρίζουν την κυβέρνηση», προσθέτοντας ότι «θα είμαστε η μεγάλη έκπληξη των εκλογών».

Ερωτηθείσα για τα όσα κατέθεσε ο Θεόδωρος Τσουκάτος στη δίκη για τη Siemens, απάντησε πως «είμαστε το μόνο κόμμα που φέραμε έξι ορκωτούς λογιστές, ελέγξαμε τα βιβλία. Όλα τα βιβλία της εποχής είναι στη Βουλή και έχουν ελεγχθεί» και κάλεσε όλα τα κόμματα να «ελεγχθούν και να δώσουν τα στοιχεία τους στη Δικαιοσύνη».

«Εμείς το κάναμε και ρυθμίζουμε τα οικονομικά μας, προσπαθούμε να ρυθμίσουμε τα δάνειά μας, τα εξυπηρετούμε», συμπλήρωσε.

Τέλος, κάλεσε όλους τους «προοδευτικούς πολίτες» να στηρίξουν το Κίνημα Αλλαγής και αποκάλεσε «πλάνη ότι η ψήφος στην ΝΔ απομακρύνει τον ΣΥΡΙΖΑ».

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα