Φ. Γεννηματά: O Αλέξης Τσίπρας έχει γίνει Μερκελιστής

Φ. Γεννηματά: O Αλέξης Τσίπρας έχει γίνει Μερκελιστής

Ως το αγαπημένο παιδί της κ. Μέρκελ χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής κ. Φώφη Γεννηματά στο κεντρικό δελτίο του Alpha.

«Από εκεί που έλεγε «go back κ. Μέρκελ» σήμερα έχει γίνει Μερκελιστής. Αυτή είναι μια τεράστια διαφορά» σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά σχολιάζοντας τη στάση του Αλέξη Τσίπρα στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.

Μάλιστα υπογράμμισε πως «σε πολλά από τα "ναι" του κ. Τσίπρα στους δανειστές, οι προηγούμενες κυβερνήσεις αντιδρούσαν και είχαν αρνηθεί να κάνουν αυτά που ζητούσαν». 

Χρησιμοποίησε και ένα παράδειγμα από τη δική της εμπειρία στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα: «Προσωπικά κατάφερα όταν διαπραγματεύτηκα με την τρόικα να αλλάξω μια ειλημμένη απόφαση γιατί παρουσίασα ένα σχέδιο, τεκμηριωμένο, κοστολογημένο. Δεν έχουν κανένα λόγο να μας έχουν στην πλάτη μας και να μας κυνηγάνε» δήλωσε.

Η Φώφη Γεννηματά αρνήθηκε να σχολιάσει την κριτική που της άσκησε ο Σταύρος Θεοδωράκης και επισήμανε ότι στόχος της είναι το Κίνημα Αλλαγής να δυναμώσει για να αποκτήσει η χώρα κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης.

Σχετικά με το ενδεχόμενο εκλογών δήλωσε πως η αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση έχει αρχίσει. «Τσίπρας και Καμμένος αναζητούν μια καλή στιγμή, αλλά είναι δύσκολο να βρουν» είπε χαρακτηριστικά.