Φ. Γεννηματά: Να προστατευθεί η πρώτη κατοικία

Φ. Γεννηματά: Να προστατευθεί η πρώτη κατοικία

Το ζήτημα της επιβίωσης και εξυγίανσης των ελληνικών επιχειρήσεων, προκειμένου να προστατευθούν και οι θέσεις των εργαζομένων, έθεσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, στη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών.

«Ανησυχούμε ιδιαίτερα μετά τις ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια για να μην καταλήξουν στα χέρια των ξένων funds, τα κοράκια, όπως συνήθιζε να λέει ο κ. Τσίπρας τα προηγούμενα χρόνια», είπε η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε: «Ζητήσαμε να μην υπάρχει επέκταση της ρύθμισης αυτής για στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια. Δεν πρέπει να υπάρχουν πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας. Πρέπει να προστατευτούν τα νοικοκυριά».

Κάλεσε τους τραπεζίτες να μην συνδέσουν τα σχέδια αναδιάρθρωσης των τραπεζών με ομαδικές απολύσεις εργαζομένων και να χρηματοδοτήσουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μειώνοντας τις προμήθειες από τις ηλεκτρονικές πληρωμές, ιδιαίτερα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που υποφέρουν από τα capital controls.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στις δηλώσεις της, αναφέρθηκε και στο παράλληλο πρόγραμμα της κυβέρνησης για το οποίο, όπως είπε «αποδείχτηκε πως ήταν έτσι απλά χωρίς πρόγραμμα». «Πήρανε μερικές ήδη ψηφισμένες ρυθμίσεις και πολλά ακοστολόγητα ρουσφέτια και προσπάθησαν να δημιουργήσουν εντυπώσεις για άλλη μια φορά. Ψέματα και λαϊκισμός. Η μόνη εντύπωση που έμεινε όμως απ'' όλες αυτές τις μέρες, είναι η παράλληλη σχέση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ