Μπορώ να συνεργαστώ με τον κ. Μητσοτάκη σε τρία μέτωπα

Μπορώ να συνεργαστώ με τον κ. Μητσοτάκη σε τρία μέτωπα

Διατεθειμένη να συνεργαστεί μελλοντικά με τη Νέα Δημοκρατία σε συγκεκριμένα θέματα που αφορούν στην ολοκλήρωση της συνταγματικής αναθεώρησης, την αλλαγή του εκλογικού νόμου και τη συνέχιση της διαπραγμάτευσης με τους Ευρωπαίους εταίρους για τα δημοσιονομικά, εμφανίστηκε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ σε συνέντευξή της στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Σύμφωνα με την κ. Γεννηματά απώτερος σκοπός είναι να διασφαλιστεί η πολιτική σταθερότητα και πως αυτό δεν ισοδυναμεί με συγκυβέρνηση αλλά με «υπεύθυνη αντιπολίτευση» που θα αποτρέψει να κυλίσει εκ νέου η χώρα σε περιπέτειες. Τα υπόλοιπα, τόνισε, θα αξιολογηθούν μετά το αποτέλεσμα των εκλογών.

Αναφερόμενη στον εκλογική νόμο επισήμανε ότι για την κατάργηση της απλής αναλογικής απαιτούνται 200 έδρες και για αυτό το λόγο είναι ανάγκη να ισχυροποιηθεί το ΚΙΝΑΛ στην Βουλή. Ωστόσο διευκρίνισε πως δεν θα συναινέσει σε διατήρηση του υφιστάμενου συστήματος – που δίνει 50 επιπλέον έδρες στο πρώτο κόμμα – αλλά θα αξιώσει αναλογικότερο μοντέλο.

Η κ. Γεννηματά εξαπέλυσε επίθεση κατά του πρωθυπουργού λέγοντας ότι «έχει θράσος ο κ. Τσίπρας να μας αποκαλεί υποστυλώματα» των αντιπάλων του, ενώ ερωτηθείς για την υπόθεση Novartis και τις καταγγελίες του αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή, είπε πως πλέον «αποδεικνύεται η στοχοποίηση πολιτικών προσώπων». Έκανε λόγω για «πλεκτάνη» και απέδωσε στον πρωθυπουργό «βαρύτατες ευθύνες».

Στα εθνικά θέματα η κ. Γεννηματά άσκησε σκληρή κριτική στους χειρισμούς του κ. Τσίπρα επισημαίνοντας πως επέλεξε να κινηθεί ερήμην του υπόλοιπου πολιτικού κόσμου, όπως έκανε και στο Μακεδονικό. «Δεν αντέχει η χώρα δεύτερο ναυάγιο και υποχώρηση στα εθνικά ζητήματα», υπογράμμισε.